Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:49 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Căpitanul Farului Constanța Ionuț Larie, de la debutul în Liga 1 la noua aventură „alb-albastră“. „Să fim cei mai buni!“ (galerie foto)

ro

16 Jul, 2021 00:00 5944 Marime text
 

 
  • Ionuț Larie (34 de ani) poartă banderola de căpitan la Farul Constanța, echipă la care a urmat și junioratul.
  • Duminică, 18 iulie, „marinarii“ debutează în ediția 2021/2022 a Ligii 1.
  • În primele partide de campionat, Farului îi vor lipsi cinci jucători de bază, care participă cu Naționala României la Jocurile Olimpice de la Tokyo.  
 
Farul Constanța susține primul meci din ediția 2021/2022 a Ligii 1 duminică, 18 iulie, în deplasare cu UTA, de la ora 18.30. Căpitanul „marinarilor“, fundașul central Ionuț Larie, speră într-un debut de succes, care să fie de bun augur pentru evoluția echipei de pe litoral în noua stagiune.
 
„Pentru mine este un nou început, deși am mai activat pentru Farul. Sper ca, alături de colegi și de staff, să reușim ce ne-am propus: să aducem puncte de la fiecare meci, câștigând, dacă se poate, iar astfel să ne îndeplinim obiectivul, atingerea turneului play-off. Va fi un campionat foarte greu, dar ținta noastră e să devenim cei mai buni. Trebuie să ajungem în primele echipe“, a declarat Ionuț Larie, pentru Farul TV.

 
„Avem un lot și numeros, și valoros“

 
În primele partide de campionat, Farului îi vor lipsi cinci jucători de bază (Marian Aioani, Virgil Ghiță, Radu Boboc, Andrei Ciobanu, George Ganea), care participă cu Naționala României la Jocurile Olimpice de la Tokyo. „În primele partide, lipsesc câțiva jucători foarte buni, dar, cum a spus și Mister, orice echipă nu trebuie să stea în doi - trei - patru jucători. Avem un lot și numeros, și valoros. A fost o perioadă bună de pregătire. Sperăm ca de la meci la meci să evoluăm mai bine și să aducem victorii. Avem jucători tineri și foarte tineri de mare calitate, ceea ce ne bucură. La început, va fi greu pentru ei, dar trebuie să demonstreze, la fel cum au făcut-o și alții, că merită să joace în Liga 1. Îi așteptăm să facă cât mai repede acest pas“, a menționat Ionuț Larie.

 
Trei puncte la Arad

 
În ultimul meci amical din această vară, 1-1 la Ovidiu cu echipa bulgară Cerno More Varna, Farul a avut alături și publicul, iar atmosfera a fost deosebită pe stadion. „Ne-am bucurat că fanii au fost lângă noi, sperăm ca la meciurile oficiale să fie și mai mulți. La Arad mergem să ne facem jocul, adică să atacăm, să avem posesia și să ne întoarcem de acolo cu cele trei puncte. Știm că va fi greu, așa e la început de drum, dar noi ne propunem aceasta meci de meci și sperăm să debutăm cu o victorie. Fanilor le promitem că vom încerca din primul an să facem o figură frumoasă, sper ca ei să ne ajute în acest nou proiect, iar la finalul campionatului, atât noi, jucătorii, cât și fanii să fim mândri de ce am realizat“, a precizat căpitanul Farului. 

 
„Vreau să cresc în continuare în joc“

 
În vârstă de 34 de ani, Ionuț Larie a fost junior al Farului, a debutat în Liga 1 sub culorile clubului constănțean, pe 7 iunie 2006 (pe când avea 19 ani), într-un meci CFR Cluj - Farul 3-0, iar acum, la 15 ani de la acel moment special din cariera sa, e din nou „marinar“.  
 
„Normal că îmi amintesc debutul în Liga 1, am jucat cu CFR Cluj, la Dej, și am pierdut din păcate cu 0-3. Am profitat atunci că unii jucători mai experimentați au avut liber, jucând astfel mai mulți tineri. Primul meu antrenor la copii, la Farul, a fost Constantin Mareș, care e și acum în club. E mult timp de atunci. Sunt mândru că am făcut junioratul la Farul și că am revenit acum la echipa mare. Sper ca, sub bagheta lui Mister, să cresc în continuare în joc. Chiar dacă am o vârstă înaintată, îmi doresc să devin din ce în ce mai bun“, a menționat Ionuț Larie.

 
Xabi Alonso, Kevin De Bruyne, Sergio Ramos

 
În afară de Farul, acesta a mai jucat la echipe precum Portul Constabnța, CSM Rm. Vâlcea, Delta Tulcea, FC Viitorul, CFR Cluj, Steaua, Tobol Kostanay și Gaz Metan Mediaș. Înainte de a fi distribuit în rol de fundaș central, Ionuț a evoluat mijlocaș la închidere, astfel că, prin prisma acestui post, i-a plăcut foarte mult cum evolua spaniolul Xabi Alonso.
 
„Acum, chiar dacă joc fundaș central, îmi place Kevin De Bruyne (n.r. un alt mijlocaș). Iar un alt idol ar fi Sergio Ramos. Dintre foștii colegi m-am înțeles și mă înțeleg foarte bine în continuare cu Alexandru Mățel, ne știm de la zece ani. Am jucat împreună și la Farul II, și la prima echipă, vorbim foarte des. În afara fotbalului, îmi place să-mi petrec timpul și să mă joc cu copilul, am un băiat de trei ani. Important e să meargă la un sport, pentru sănătate, pentru a se dezvolta. Nu îl voi forța spre fotbal sau spre o altă ramură. Nu prea ascult muzică, mai bine mă uit la un film. Nici jocurile pe calculator nu mă atrag, au fost odată, dar au trecut de mult. Mâncarea mea preferată - pastele, de toate tipurile“, a mai spus Ionuț Larie, la Farul TV.

În secțiunea Galerie Foto găsiți mai multe imagini cu Ionuț Larie. Sursa foto: Farul Constanța
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
A redevenit „marinar“!
„E un sentiment frumos să văd din nou Farul în Liga 1“

 
Farul Constanţa. Alexi Pitu, marcatorul „marinarilor“ din meciul cu Cerno More Varna
„Orice reuşită îmi dă încredere“ (galerie foto)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii