Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:26 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Accident rutier urmat de incendiu în județul Giurgiu! Un șofer de TIR a ars de viu (GALERIE FOTO)

ro

16 Nov, 2023 10:20 1343 Marime text
Sursa galeriei foto: ISU GiurgiuUn bărbat, în vârstă de 59 de ani, și-a pierdut viața, azi-noapte, în urma unui accident rutier urmat de incendiu, pe DN5. Tragedia s-a produs pe sensul de mers către Giurgiu, în zona localității Daia, în eveniment fiind implicate două autotrenuri.

Potrivit ISU Giurgiu, un tir era încărcat cu peleți, iar celălalt transporta cafea.

„În urma evenimentului, a izbucnit un incendiu violent la capul tractor al unuia dintre acestea, iar șoferul a rămas încarcerat.
La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu, cu o autospecială de stingere, o cisternă, o descarcerare, o ambulanță SMURD și două SAJ.
Când au ajuns echipajele, tirul era răsturnat pe o parte, capul tractor ardea generalizat, iar conducătorul auto surprins în interior nu a mai putut fi salvat. Celălalt șofer implicat, în vârstă de 47 de ani, a fost monitorizat la fața locului și a refuzat transportul la spital“ - au mai precizta reprezentanții ISU Giurgiu.

Pompierii au acționat pentru stingerea incendiului, descarcerarea șoferului, deconectarea acumulatorilor auto și sablarea părții carosabile. Cazul a rămas în atenția Poliției pentru cercetări.

„Pentru a preveni astfel de evenimente, recomandăm conducătorilor auto să dea dovadă de prudență la volan, să respecte regulile de circulație pentru propria lor siguranță, dar și a celorlalți participanți la trafic.
În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
Evenimentele înregistrate la nivel județean rămân în atenția Centrului Operațional, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro“ - au mai precizta reprezentanții ISU Giurgiu
 

Citește și: 

Incredibil cum arată mașina implicată în accidentul feroviar din județul Constanța! Victima, cadru militar, transportată la spital (GALERIE FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii