Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:44 06 08 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sportul şi învăţământul constănţean, în doliu. A murit Elena Buhaiev!

ro

09 Aug, 2018 09:16 9981 Marime text
Sportul şi învăţământul constănţean sunt în doliu.

Astăzi a încetat din viaţă, după o grea suferinţă, Elena Buhaiev, fostă sportivă şi antrenoare de scrimă, fost inspector şcolar general al judeţului Constanţa şi fost director al Clubului Sportiv Şcolar nr. 1 Constanţa.  

Sărăcim pe zi ce trece. A plecat şi Nina Buhaiev. Se duc unul câte unul, se adună campionii la Domnul. Nina, ştim cine ai fost, vrem doar să ştii să te-am iubit şi respectat. Nu te vom uita niciodată! Ne vom reîntâlni când Bunul Dumnezeu va hotărî. Dumnezeu să te odihnească în pace, spadasina mea de bronz mondial!, a fost mesajul Elenei Frîncu, fostul director al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Coinstanţa, fostă vicecampioană mondială la handbal, membră a Comitetului Olimpic şi Sportiv Român şi o bună prietenă a Elenei Buhaiev.  


Elena Buhaiev a fost o scrimeră de mare valoare, cucerind medalia de bronz la Campionatul Mondial, în proba de spadă. A făcut parte din echipa de aur a CS Farul Constanţa. A fost şi antrenoare de scrimă şi a condus ca director CSS1 Constanţa. Totodată, a activat ca inspector de educaţie fizică şi sport la Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, instituţie unde a fost şi inspector şcolar general. Nu în ultimul rând, a fost director în Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

Sicriul cu trupul neînsufleţit va fi depus în această după-amiază la Catedrala Arhiepiscopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel“ din Constanţa. Înmormântarea va avea loc sâmbătă, 11 august, la Cimitirul Municipal din Constanţa, unde convoiul mortuar va pleca după slujba religioasă de la ora 11.00 de la catedrală.  
 

Trist! După atletism şi canotaj, acum şi scrima trece prin durere! Elena Buhaiev a plecat dintre noi după o grea suferință! Bunul Dumnezeu să vă odihnească în pace! Colegii DJST Constanţa și Elena Frîncu transmit sincere condoleanţe familiei!, a postat pe Facebook Mariana Solomon, directorul executive al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi TIneret Constanţa.  

 

Sunt consternat, o altă valoare a sportului constănţean şi românesc ne părăseşte! Elena Buhaiev a fost o bună prietenă a mea, un om de înaltă ţinută morală şi un profesionist desăvârşit. Dumnezeu să o odihnească în pace! Sincece condoleanţe familiei îndoliate!, a fost mesajul fostul director al CS Farul Constanţa şi al colectivului clubului sportiv constănţean.

 

Deşi medaliată pentru un sport individual, Nina a fost un excelent camarad şi om de echipă. O perfecţionistă, veşnic cu dorinţa de a face lucrurile mai bine. Dincolo de profesie, în care a excelat, un suflet desăvârşit! I-am spus aceste lucruri, cu mult timp înainte să treacă la cele veşnice şi mă bucur că a aflat părerea mea, când încă se bucura de viaţă. Ne va veghea de sus!, a spus Paloma Petrescu, fost inspector şcolar general al ISJ Constanţa şi fost secretar de stat în Ministerul Educaţiei şi Cercetării.  


Alte mesaje de condoleanţe:

Ne este greu sa găsim cuvinte potrivite acum când am aflat că ființa atât de Dragă nouă a plecat la Domnul. Dumnezeu să o odihneasca în pace! Sincere condoleanțe familiei!

 

Azi, cerul se deschide să primească la el cel mai curat şi bun suflet! Ai fost şi vei rămâne un mare exemplu de curaj şi voinţă pentru noi toţi, Mamă 2! Nu te vom putea uita niciodată, Elena Buhaiev!

 

Ai fost un suflet bun şi mare pe pământ, care a avut puterea să lupte din greu cu viaţa asta cruntă. Un exemplu pentru noi toţi. Acum, Dumnezeu a avut nevoie de tine să veghezi asupra celor dragi sufletului tau. Cuvintele nu-şi mai au rostul. Nina mea dragă, orice aş zice, nu te mai aduce înapoi, dar pentru mine ai fost cea mai bună prietenă, cel mai curat suflet şi cel mai bun om pe care l-am întâlnit în viaţa asta, mereu cu un pas mai mult. Dumnezeu să te odihnească! 

Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Citeste şi:


Elena Buhaiev, azi, ultima zi de muncă

Elena Buhaiev a primit o diplomă de excelenţă pentru „o viaţă dedicată sportului şcolar“

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • MIRONOV Michel 09 Aug, 2018 10:05 Dumnezeu sa te odihneasca in pacea Lui !