Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:32 14 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spadasinii de la CSS1 Constanţa au luat medalie de bronz la Naţionalele de speranţe

ro

11 Oct, 2016 00:00 2596 Marime text
Campionatul Naţional de spadă rezervat speranţelor, întrecere desfăşurată la Bucureşti, i-a adus Clubului Sportiv Şcolar nr. 1 din Constanţa medalia de bronz în proba masculină pe echipe. 
 
A fost singura prezenţă pe podium a Constanţei la competiţia din capitală, alături de CSS1 Constanţa (antrenori, Ion Niţulescu şi Monica Marinescu), de pe litoral mai concurând CS Farul Constanţa (antrenoare, Mihaela Ion). Echipa de băieţi a CSS1 şi-a menţinut locul pe treapta a treia a podiumului naţional, constănţenii obţinând bronzul şi la ediţia din 2015. Acum, echipa a fost formată din Bogdan Scrieciu, Marco Pelin, Rareş Echimenco şi Armand Moşescu. În finala mică, CSS1 a dispus de CS Quatro cu 45-32. Au concurat nouă formaţii, iar echipa CS Farul, care a avut alcătuirea Horia Nistor, Andrei Papp şi Dimu Matei Purcărea, a încheiat concursul pe locul opt.

Aproape de încă o medalie

La individual, Bogdan Scrieciu a fost foarte aproape de o medalie, însă, în partida cu Daniel Popa, de la UNEFS Bucureşti, care i-ar fi asigurat bronzul dacă învingea, a cedat cu 14-15 (după ce a condus cu 13-9)! Au evoluat 43 de sportivi, iar ceilalţi constănţeni s-au clasat astfel: Marco Pelin - 11, Rareş Echimenco - 22, Armand Moşescu - 24, Horia Nistor - 25, Dimu Matei Purcărea - 37, Andrei Papp - 38.

S-au luptat pentru intrarea în primele patru

În competiţia feminină, pe echipe, CSS1 Constanţa (Daria Olteanu, Andra Meran, Ştefania Vişan, Anja Bleandă) şi CS Farul (Ann Caramanian, Theodora Ion, Iulia Munteanu, Elena Nurciu) s-au luptat pentru intrarea în primele patru, însă au pierdut. CSS1 nu a putut trece de UNEFS Bucureşti, care s-a impus însă la limită (45-44), în vreme ce formaţia faristă s-a duelat cu LPS Craiova II, care a avut câştig de cauză cu 42-26. Au concurat zece echipe.

Daria Olteanu, remarcată în mod deosebit

În întrecerea individuală, în care s-au înscris 52 de scrimere, cel mai bun rezultat al Constanţei a fost obţinut de Daria Olteanu, care a ocupat poziţia a noua, iar evoluţia ei a fost remarcată în mod deosebit. „Concursul a fost de 15 ani, iar Daria are 13 ani. Astfel că, pentru vârsta ei, rezultatul obţinut nu e rău. A evoluat foarte bine. A făcut toate victoriile în fazele preliminare, iar apoi a pierdut la limită în disputa cu o sportivă de la Satu Mare“, a declarat antrenorul Ion Niţulescu. Celelalte constănţence au ocupat poziţiile: Elena Nurciu - 13, Andra Meran - 28, Theodora Ion - 30, Anja Bleandă - 38, Ann Caramanian - 41, Iulia Munteanu - 44.
Sursa foto: frscrima.ro
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii