Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:35 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Situație specială la FC Viitorul pentru meciul cu Poli Iași. Ce a cerut clubul constănțean

ro

31 Oct, 2020 00:00 3574 Marime text
  • Echipa de pe litoral se confruntă cu multe absențe în rândul jucătorilor, unii fiind depistați pozitiv la testul Covid-19, alții fiind accidentați.
  • În opt meciuri de campionat, echipa de pe litoral a strâns zece puncte, având două victorii, patru egaluri și două înfrângeri, golaveraj 12-13.
  • Kevin Luckassen și Alexandru Mățan, de la FC Viitorul, în topul Ligii 1 privind realizările ofensive.
 
Meciul de campionat cu Politehnica Iași, din deplasare, din etapa a noua a Ligii 1, găsește FC Viitorul Constanța într-o situație specială la nivelul lotului de jucători.
 
Echipa de pe litoral se confruntă cu multe absențe în efectiv, unii fiind depistați pozitiv la testul Covid-19, alții fiind accidentați. Meciul de la Iași a fost programat duminică, 1 noiembrie, de la ora 18.00, pe parcursul săptămânii FC Viitorul înaintând o cerere oficială ca partida să fie amânată (având în vedere problemele de lot ale trupei constănțene), dar solicitarea nu a fost aprobată. La ultimul meci de campionat, 2-2 cu FC Argeș la Ovidiu, de duminică, 25 octombrie, managerul echipei, Ruben de la Barrera, nu s-a putut baza de la începutul partidei pe șase jucători (Iancu, Chițu, Josemi, Ghiță, Boboc și Ganea, absenți din diverse motive), iar, în minutul 39, golgeterul echipei, Kevin Luckassen, a părăsit terenul, accidentat.
 

Rezultate pozitive în nouă cazuri

 
Ulterior, marți, 27 octombrie, FC Viitorul a anunțat  că mai multe persoane din cadrul clubului, atât jucători, cât și oficiali, în total nouă, au fost testate pozitiv cu Covid-19. ”FC Viitorul Constanța a efectuat luni, 26.10.2020, o nouă testare Covid-19, iar rezultatele sosite astăzi, 27.10.2020, au fost, din păcate, pozitive în nouă cazuri. Dintre acestea, cinci sunt din rândul jucătorilor, iar alte patru din cadrul staff-ului auxiliar al echipei noastre. Toti cei depistați pozitiv urmează procedurile impuse de autorități în astfel de situații pentru a evita răspândirea virusului”, a fost mesajul clubului de pe litoral. Pe 7 septembrie a.c., FC Viitorul anunța că Gică Popescu, președintele clubului, a fost testat pozitiv cu Covid-19, iar pe 16 octombrie, erau anunțate alte două cazuri, la jucătorii Radu Boboc și George Ganea. 
 

Trebuie să joace

 
După ultimele rezultate ale testelor Covid-19, Gică Popescu a declarat că, având în vedere problemele de lot, FC Viitorul a cerut amânarea meciului următor de campionat, cu Politehnica Iași. ”E o situație destul de complicată la noi. Pe lângă cazurile de Covid-19, avem și mulți jucători accidentați”, a spus președintele FC Viitorul. Însă Justin Ștefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, a precizat că cererea FC Viitorul este tratată conform dispozițiilor regulamentare în vigoare, care spun că, dacă în lot există 13 jucători valizi (printre care un portar), ceea ce Viitorul îndeplinește, echipa respectivă trebuie să joace.
 

Poli Iași are cea mai slabă apărare

 
Atât FC Viitorul, cât și Poli Iași se găsesc în partea a doua a clasamentului Înaintea meciului de duminică. În opt meciuri, echipa de pe litoral a strâns zece puncte, având două victorii, patru egaluri și două înfrângeri, golaveraj 12-13. De cealaltă parte, formația din Copou totalizează nouă puncte în opt partide, după trei victorii și cinci eșecuri, golaveraj 11-21, defensiva ieșeană fiind, după numărul de goluri primite până acum, cea mai slabă din campionat.   
 

Alexandru Mățan, al doilea la pase decisive

 
În topul marcatorilor din Liga 1, Kevin Luckassen ocupă locul trei, cu patru goluri, la egalitate cu Alexandru Cicâldău (Universitatea Craiova) și Andrei Cristea (Poli Iaşi), în vreme ce, la capitolul pase decisive, un alt jucător de la FC Viitorul, Alexandru Mățan, e al doilea în campionat, cu trei asist-uri, tot atâtea câte are și Olimpiu Moruțan, de la FCSB. În confruntarea cu FC Argeș, Jon Gaztanaga (Viitorul) a înscris în premieră în principala competiţie internă.
 
Sursa foto: FC Viitorul 
 
Citește și:

UPDATE Noi cazuri de infectare cu Covid-19 la FC Viitorul Constanța

FC Viitorul Ruben de la Barrera - ”La meciul cu FC Argeș, am pierdut jucători importanți în atac”

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii