Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:10 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Simona Halep va primi cea mai înaltă distincţie a Patriarhiei Române, Ordinul „Crucea Patriarhală” pentru mireni

ro

15 Jul, 2019 14:53 2585 Marime text
Rezultatele remarcabile din tenis ale Simona Halep îi vor aduce campioanei din Constanţa (recent câştigătoare a prestigiosului turneu de Mare Şlem de la Wimbledon), şi cea mai înaltă distincţie a Patriarhiei Române, Ordinul „Crucea Patriarhală” pentru mireni.

Apreciind realizările sale în domeniul tenisului feminin de performanţă şi, totodată, credinţa sa creştin-ortodoxă, pe care o mărturiseşte public prin semnul Sfintei Cruci, Patriarhia Română îi acordă campioanei Simona Halep Ordinul „Crucea Patriarhală” pentru mireni, cea mai înaltă distincţie a Patriarhiei Române. Data înmânării distincţiei va fi stabilită de comun acord, se arată într-un comunicat al Biroului de Presă al Patriarhiei Române.


Simona nu este însă la prima distincţie de acest gen. În noiembrie 2018, ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, i-a conferit campioanei, care ocupa atunci numărul unu în clasamentul mondial, distincţia eparhială a Arhiepiscopiei Tomisului pentru mireni „Crucea Sf. Apostol Andrei (a Dobrogei)“.
 
Festivitatea s-a desfăşurat la Catedrala Arhiepiscopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Constanţa. Gestul a fost menit să pună în valoare personalitatea excepţională a marii campioane constănţene şi să răsplătească modelul de dăruire şi credinţă pe care Simona Halep îl aduce în atenţia publicului, prin performanţe deosebită în lumea sportului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii