Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:27 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Simona Halep nu a putut trece de Serena Williams la Australian Open „S-a dovedit mai puternică în momentele cheie“

ro

17 Feb, 2021 00:00 3271 Marime text
  • Serena Williams a învins-o pe Simona Halep în două seturi în sferturile Australian Open.
  • La dublu masculin, Horia Tecău şi Marcelo Melo au părăsit competiţia în optimi.
  • Pentru Simona Halep va urma turneul din Qatar, care se va disputa luna viitoare.    
 
A doua jucătoare de tenis a lumii, constănţeanca Simona Halep (29 de ani), s-a oprit în sferturi la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului, neputând trece de legendara americancă Serena Williams (39 de ani, 11 WTA), care s-a impus în două seturi, 6-3, 6-3.
 
În setul secund, Simona a fost la un moment dat într-o situaţie favorabilă, conducând cu 2-0 şi 3-1, însă Serena, aflată în cursa pentru cucerirea celui de-al 24-lea trofeu de Mare Şlem din carieră, a revenit şi, de la 1-3, s-a dus la 6-3, câştigând partida. 
  
La final, Simona a spus că adversara sa a jucat foarte bine şi a meritat victoria. „Serena s-a dovedit mai puternică în momentele cheie. Pe mine serviciul nu m-a ajutat foarte mult. Totuşi, nu sunt dezamăgită. Am făcut un joc bun, însă serviciul Serenei a făcut diferenţa. A servit variat, a schimbat mereu serviciul. Serena e într-o formă foarte bună, aleargă mult”, a spus constănţeanca. „Cu siguranţă, a fost cel mai bun meci al meu de până acum din turneu. Ştiam că pot evolua mai bine. Contra numărului doi mondial trebuie să ai un joc solid. Am crescut la viteză şi aceasta s-a văzut”, a precizat şi Serena Williams. Pentru prezenţa în sferturile turneului, Simona s-a ales cu un premiu de 404.250 de dolari.    
  
După Australian Open, următorul turneu la care va participa Simona este cel din Qatar, de la Doha (de categorie Premier 5), care va începe pe 1 martie. Simona va fi acolo cap de serie numărul 2, după liderul mondial Ashleigh Barty. Competiţia e dotată cu premii totale de 3.000.000 de dolari, dintre care 600.000 îi vor reveni câştigătoarei turneului.
 
În afară de Simona Halep, Constanţa nu îl mai are la Australian Open mici pe Horia Tecău, care, în proba de dublu masculin, a fost eliminat în optimi. Horia a făcut pereche la Antipozi cu Marcelo Melo, cei doi fiind favoriţii 7. În optimi, au jucat contra lui Ivan Dodig (Croaţia) şi a lui Filip Polasek (Slovacia), perechea cap de serie numărul 9, care s-a impus cu 6-4, 6-3.
 
Sursa foto (cu rol ilustrativ): ZIUA de Constanţa
 
Citeşte şi:
 
Simona Halep, învinsă de Serena Williams în sferturile Australian Open
 
Horia Tecău şi Marcelo Melo s-au calificat în optimi la Australian Open
 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii