Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:53 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Simona Halep joacă în semifinale la Melbourne „Am luptat până la capăt și sunt mândră pentru aceasta“

ro

08 Jan, 2022 00:00 2545 Marime text

 
  • Simona Halep dispută a patra partidă la turneul Melbourne Summer Set 1, la care e cap de serie numărul 2. 
 
După două meciuri câștigate în două seturi la Melbourne Summer Set 1, Simona Halep a disputat trei seturi pentru a trece și de sferturi, fază în care a avut o misiune dificilă contra elvețiencei Viktorija Golubic.
 
Aflată pe locul 20 în ierarhia mondială și a doua favorită a întrecerii din Australia, jucătoarea din Constanța a dispus cu 6-2, 5-7, 6-4, după două ore şi 35 de minute, de adversara sa, a 43-a jucătoare a lumii și care era cotată cu a șasea șansă la câștigarea trofeului. La final, Simona a subliniat dificultatea întâlnirii din sferturi. „Viktorija a jucat foarte bine, o felicit pentru evoluție. Sinceră să fiu, nu prea credeam că pot câștiga, am avut un serviciu foarte prost, însă am luptat până la capăt și sunt mândră pentru aceasta. Pe final, am fost mai puternică. Am dus o luptă cu mine însămi și am învins presiunea care stătea pe umerii mei. Dacă vrei să câștigi, nu trebuie să renunți, așa cum am făcut eu“, a punctat Simona.
 
În semifinale, constănțeanca va juca împotriva sportivei din China Qinwen Zheng (19 ani, 126 WTA), care a trecut cu 7-6, 7-6 de croata Ana Konjuh (67 WTA). Partida Halep - Zheng va avea loc pe arena centrală, Rod Laver, sâmbătă, 8 ianuarie, nu înainte de ora 4.00. Cu această ocazie, cele două jucătoare se vor întâlni în premieră în circuitul profesionist. 

UPDATE:

Simona Halep s-a calificat în finală, după ce a învins-o cu 6-3, 6-2, după o oră şi 24 de minute, pe Qinwen Zheng.

În ultimul act, jucătoarea din Constanţa o va întâlni pe rusoaica Veronika Kudermetova (31 WTA, cap de serie numărul 3). Aceasta a avansat în finală fără a juca, beneficiind de abandonul principalei favorite, japoneza Naomi Osaka (13 WTA), care s-a retras, acuzând o problemă medicală, cu câteva ore înainte de semifinală.

Partida Halep - Kudermetova se va juca duminică, 9 ianuarie, nu mai devreme de ora 8.00.

Cele două finaliste s-au mai întâlnit de două ori până acum, anul trecut, impunându-se de fiecare dată Simona, la Australian Open (în turul 3) şi la Moscova (în 16-imi).   
 
Sursa foto (cu rol ilustrativ): Florin Băltăţoiu
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.   
   
Citește și:
 
Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului Melbourne Summer Set 1
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii