Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:08 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Simona Halep, criticată de fani pentru că a ales să participe la Beijing

ro

30 Sep, 2018 15:47 1967 Marime text
Fanii o critică pe Simona Halep pentru faptul că a ales să participe la Beijing, chiar dacă ştia că e accidentată, scrie digisport. 

Mulţi dintre ei consideră că sportiva noastră a mers la China Open, având în minte un singur lucru: bonusul pe care urma să îl primească dacă se afla la startul tuturor Turneelor Mandatory dintr-un sezon.

Deşi mai mult ca sigur că prioritatea numărul unu pentru Simona era să îşi construiască forma pentru Turneul Campioanelor, ultimul mare obiectiv al sezonului, pe twitter s-a creat un adevărat curent anti-Halep.

Concret, fanii o acuză că a mers la Beijing, deşi ştia că forma fizică este una precară şi că va abandona. Care ar fi logica în viziunea haterilor? Simona a făcut doar act de prezenţă doar pentru a avea acces la bonusul de un milion de dolar.

După Wuhan, unde s-a accidentat la antrenamentul de dinaintea partidei cu Cibulkova, campioana noastră era la două turnee distanţă de un bonus cumulat în valoare de un milion de dolari. Trebuia doar să participe la Beijing şi Moscova.

De unde provin banii? O sportivă care este clasată în Top 10 WTA poate bifa o astfel de sumă doar dacă reușește să participe la toate turneele clasate în categoriile ”Premier Mandatory” și ”Premier 5”, dintr-un singur sezon.

Potrivit regulamentului WTA, o sportivă care îndeplinește condițiile de mai sus poate încasa 450.000 de dolari pentru participările la toate turneele Premier Mandatory și 450.000 pentru participările la toate turneele Premier 5, precum și 100.000 de dolari pentru prezența în toate cele 9 turnee la un loc.

Mai mult, o jucătoare din Top 10 WTA este obligată să joace și două turnee Premier 700, categorie din care face parte și ”Kremlin Cup", în caz contrar aceasta fiind amendată.

Cu siguranţă că nu acesta a fost principalul motiv pentru ca Simona să meargă la Beijing, ea având mize mult mai mari: vrea să fie în formă maximă la Turneul Campioanelor, unde ţinteşte victoria finală şi îşi dorea să apere cât mai multe din punctele aferente finalei de anul trecut de la China Open, pentru a termina anul pe locul 1.

Totuşi, fanii au citit şi în această cheie abandonul său, România fiind în centrul unui astfel de scandal din nou, după ce Buzărnescu a fost criticată inclusiv de adversare pentru că a mers la US Open accidentată, ştiind că nu are vreo şansă să evolueze.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii