Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:46 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Simona Halep, campioană la Wimbledon şi membru de onoare al All England Club „Încă am impresia că e un vis...“ (galerie foto)

ro

15 Jul, 2019 00:00 2199 Marime text
Simona Halep s-a încoronat regină la prestigiosul turneu de la Wimbledon, cucerind al doilea ei trofeu de Mare Şlem, după cel de la Roland Garros, de anul trecut. Iar pentru ca succesul campioanei din Constanţa să fie şi mai impresionant, ea a învins-o în finală, într-o manieră categorică, în două seturi (6-2, 6-2), pe legenda Serena Williams, care nu a avut nicio şansă!
 
„Astăzi (n.r. sâmbătă), am jucat cel mai bun meci din viaţa mea şi am devenit Campioană la Wimbledon! Înca am impresia că e un vis... Mulţumesc tuturor celor care au crezut în mine şi m-au susţinut!“, a postat sportiva de 27 de ani pe Facebook. Graţie acestui succes extraordinar, Simona a devenit membru de onoare al exclusivistului club londonez All England Lawn Tennis and Croquet Club, care este condus de Kate Middleton, ducesa de Cambridge, cea care i-a urmat în funcţie Reginei Elisabeta a II-a. Dintre cei 565 de membri, cei de onoare sunt doar 70 - campionii de la Wimbledon sau alte persoane cu merite deosebite în tenis. „Mă simt bine că am devenit membru de onoare. Mi-am dorit foarte mult. Înainte de startul turneului, le-am spus celor apropiaţi că visul meu e de a deveni membru la All England Club. Azi (n.r. sâmbătă) e adevărat şi sunt fericită“, a precizat Simona.
 

Cel mai drastic eşec al Serenei în finalele de Grand Slam

 
Serena Williams spera să obţină la ediţia din acest an a Wimbledonului al 24-lea ei titlu de Grand Slam, dar a suferit o mare dezamăgire. Mai mult, eşecul de sâmbătă, venit în doar 55 de minute, a fost cel mai usturător al ei într-o finală de Mare Şlem! „Am încercat să fac multe lucruri, dar am comis multe greşeli. Simona a jucat nemaipomenit. A returnat excelent şi m-a pus în dificultate. Şi-a dat sufletul pe teren, a dat totul. Când adversara joacă aşa, nu prea ai ce să faci“, a menţionat Serena Williams.
 

A dominat-o total

 
Lumea tenisului s-a înclinat în faţa acestei mari victorii a Simonei, iar fostul mare jucător John McEnroe a fost categoric: „Nici măcar n u a fost un meci. Nu mi-am imaginat niciodată că o va intimida de o asemenea manieră pe Serena. Simona a dominat-o total. Să te impui aşa de lejer la un asemenea nivel, contra unui asemenea adversar, se întâmplă de câteva ori în viaţă, iar acum a fost unul din acele momente. Simona are cea mai bună mişcare pe teren dintre toate jucătoarele din circuitul profesionist. E o sportivă formidabilă“.
 

Premiu de aproape trei milioane de dolari

 
Succesul de la Wimbledon i-a adus sportivei de 27 de ani, pe lângă glorie, şi un însemnat premiu financiar, 2.983.748 de dolari! După turneul londonez, Simona a ajuns la un total de 33.171.091 de dolari câştigaţi din tenis, ocupând locul cinci în lume (la mică distanţă, mai puţin de un milion de dolari, de locul patru) în ce priveşte banii obţinuţi până acum în circuit. „Ştiam că trebuia să fiu agresivă şi să dau 100% la fiecare minge. Nu trebuia să o las pe Serena să revină în meci. E foarte puternică şi ştie să gestioneze fiecare moment. A fost cel mai bun meci al vieţii mele. Contra Serenei nu e uşor. Sunt mândră de jocul meu din finală, dar şi din întregul turneu. Lucrez din greu zi de zi, sunt profesionistă şi aşa am reuşit să câştig şi la Wimbledon. Sunt fericită pentru ce am realizat în ultimele două săptămâni. Nu pot descrie cum mă simt câştigând Wimbledonul. E un turneu cu totul special!“, a menţionat Simona Halep.
 

La final, mama Simonei a izbucnit în lacrimi

 
Sportiva constănţeană a dezvăluit că, în timpul finalei, s-a concentrat numai pe jocul ei, nu la adversară. „Nu m-am gândit la cine am în faţă. Serena mereu m-a intimidat puţin. E o sursă de inspiraţie şi un model pentru oricine. Am decis să mă concentrez pe jocul meu şi pe finală, nu pe ea. Aşa am fost capabilă să joc foarte bine, să fiu relaxată, pozitivă şi încrezătoare că o pot învinge. În timpul meciului, nu m-am gândit la scor deloc. Am o echipă bună lângă mine şi le mulţumesc. La final, antrenorul Daniel Dobre mi-a spus că a fost de necrezut cum am câştigat meciul. Bineînţeles, Darren e şi el parte a succesului meu, am vorbit, am venit să-mi vadă meciurile. M-a făcut să cred că am o şansă să câştig. La fel cum o fac toţi din echipa mea. Mama nu mi-a spus nimic imediat după ce am câştigat, întrucât plângea. Doar am îmbrăţişat-o şi am sărutat-o. Era foarte emoţionată şi i-am spus că vom vorbi mai târziu“, a precizat Simona.
 
Fotografiile au fost preluate de pe pagina oficială de Facebook a Simonei Halep.
 
Citeşte şi:
 
Simona Halep, campioană la Wimbledon Gică Hagi - „Pentru mine, e un geniu!”

Simona Halep a fost felicitată personal de ducesa de Cambridge după cucerirea titlului de la Wimbledon

Mesaj impresionant transmis de Gheorghe Hagi Simonei Halep după cucerirea titlului de la Wimbledon

Ilie Năstase „Simona m-a răzbunat după cele două finale pe care le-am pierdut la Wimbledon”

Ion Țiriac, după victoria Simonei Halep de la Wimbledon. „Nu mă așteptam la așa ceva, a jucat exact ce trebuia să joace”
 
Simona Halep, felicitată de președintele Klaus Iohannis după victoria incredibilă din finala turneului de la Wimbledon
 
Simona Halep, regină la Wimbledon „Nu voi uita niciodată această zi!“

Fabulos! Simona Halep a câștigat turneul de la Wimbledon. A surclasat-o pe Serena Williams, după un meci perfect!

 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii