Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:51 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Simona Halep a revenit în țară „Mă bucur că s-a judecat corect și că pot juca tenis din nou“

ro

07 Mar, 2024 09:18 770 Marime text


Simona Halep a revenit în țară, de la Dubai, acolo unde se afla când a aflat vestea cea mare: poate juca tenis din nou, după ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS) i-a redus suspendarea de la patru ani la nouă luni.

Jucătoarea de tenis din Constanța are drept de joc imediat, dar, întrucât nu mai figurează în clasamentul mondial, pentru a putea participa la turnee e nevoie de wild-card-uri din partea organizatorilor.

Iar unul i-a fost oferit deja, la turneul de la Miami (19 - 31 martie 2024).  

Am primit vestea de la TAS foarte bine. A fost minunată, așa cum visam. Adevărul a ieșit la suprafață, iar în sinea mea mereu am știut că nu am făcut nimic și nu am luat niciodată nicio substanță interzisă și nici nu am avut această intenție. Mă bucur că s-a judecat corect și că pot juca tenis din nou. M-am bucurat foarte tare când am aflat, pot spune că am avut și lacrimi, pentru că am așteptat foarte mult aceste verdict.

În momentul acesta, nu am o echipă, dar am câteva zile la dispoziție să formez una așa cum îmi doresc. Nu va fi ușor, o să o iau pas cu pas și voi vedea cât de bine pot face lucrurile. Îmi doresc să merg la turneul de la Miami, dar acum doar ce am ajuns în țară și două – trei zile am nevoie ca să mă pregătesc mental.

Îmi doresc foarte mult să merg la Jocurile Olimpice 2024, dar sansele să sunt minime, pentru că nu am clasament. Dacă până atunci voi reuși să câștig câteva meciuri, voi avea o șansă în plus. Mi-aș dori tare mult. Nu m-am gândit, nu am plănuit absolut nimic până acum. Totul este o opțiune. O să fac tot ce pot ca să joc la Olimpiadă, asta e sigur. Îmi doresc un trofeu, oricare ar fi, nu contează, dar visăm acum, așa că să ne trezim la realitate. O voi lua pas cu pas, pentru că va fi o întoarcere destul de dificilă. La meciul demonstrativ de la Cluj voi fi 100%, a declarat Simona Halep pe aeroport, la revenirea în România.  

Pe parcurs, voi discuta cu avocații mei despre o eventuală îndreptare a mea în justiție, pentru recuperarea prejudiciilor pe care le-am suferit în urma suspendării. Voi face tot ce trebuie, pentru că a fost incorect ce s-a întâmplat. Patrick Mouratoglou și echipa lui mi-au recomandat aceste suplimente. Sunt convinsă că nu au făcut-o cu rea intenție. Dar a fost o greșeală, pe care am plătit-o foarte, foarte scump. A fost o greșeală, atâta tot, nicio intenție de doping.

Întrebată dacă mai este posibilă pe viitor o colaborare cu fostul ei antrenor, Darren Cahill, Simona a răspuns:

Nu m-am gândit încă dacă voi mai lucra vreodată cu Darren. A fost o susținere necondiționată din partea lui, Am avut o relație antrenor-sportiv deosebită. M-a sfătuit, m-a învățat anumite lucruri. Îi mulțumesc din suflet și în aceste momente este foarte apropiat de mine. Mă ajută să gestionez cumva  întoarcerea. Bineînțeles că au fost colaborări foarte bune și cu antrenori români, dar pentru mine conlucrarea cu Darren a fost specială. Am făcut cele mai bune rezultate. Nimic nu e exclus, o să mă gândesc bine și o să aleg.  


Sursa foto (cu rol ilustrativ): ZIUA de Constanța
 
Citește și:


Constanța. Orhidee aduse acasă la Simona Halep
„Am primit vestea cu cea mai mare bucurie“ (GALERIE FOTO + VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii