Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:14 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Simona Halep a câștigat turneul WTA de la Roma! Pliskova s-a retras în al doilea set

ro

21 Sep, 2020 16:15 2277 Marime text

  • La a treia finala jucată, constănțeanca a câștigat primul turneu la Roma, dupa un abandon al Karolinei Pliskova
Simona Halep s-a impus in turneul WTA din capitala Italiei. 

La a treia finala jucată, constănțeanca a câștigat primul turneu la Roma, dupa un abandon al Karolinei Pliskova la scorul de 6-0, 2-1 pentru Simona Halep. 

Amintim că, jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul doi mondial, s-a calificat, duminică, în finala turneului WTA de la Roma, dotat cu premii totale de 2.098.290 dolari, după ce a învins-o greu pe spaniola Garbine Muguruza, cu 6-3, 4-6, 6-4, anunță Agerpres.

Halep (28 ani) va juca a treia sa finală la Roma, după ce în 2017 şi 2018 a fost învinsă în ultimul act de ucraineanca Elina Svitolina.

Halep a dominat primul set, pe care l-a început în forţă, conducând cu 2-0, iar apoi cu 5-1. Muguruza a avut o revenire pe finalul setului, reuşind să lege două ghemuri consecutive, dar Halep a încheiat cu un break (6-3).

Setul secund a fost mai echilibrat, fiind marcat de o scădere a procentajelor la serviciu, astfel că s-au înregistrat cinci break-uri. Halep a avut 3-1 şi 4-2, dar s-a relaxat şi Muguruza a profitat de acest lucru, câştigând ultimele patru ghemuri ale actului, impunându-se cu 6-4.

Halep a fost mult mai concentrată în decisiv, a jucat agresiv şi s-a desprins repede la 4-0, apoi a avut 5-1, dar a urmat un nou recul şi Muguruza s-a apropiat la 5-4, după trei ghemuri la rând. Simona a încheiat conturile pe serviciul ibericei, care a făcut două duble consecutive în finalul meciului.

Muguruza a dominat la capitolul winners, cu 35-21, dar a făcut şi multe erori neprovocate, 37-22.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii