Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:19 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Al 20-lea titlu al carierei Simona Halep a câștigat turneul de la Dubai, după o finală dramatică, decisă în trei seturi!

ro

22 Feb, 2020 19:48 2224 Marime text
Simona Halep (2 WTA și principală favorită) și Elena Rybakina (Kazahstan, 19 WTA) s-au întâlnit astăzi în finala turneului de la Dubai.

Victoria i-a revenit Simonei, dramatic, în trei seturi (după ce constănțeanca a fost condusă cu 1-0), cu tie-break în setul decisiv: 3-6, 6-3, 7-6!  

Rybakina s-a impus în primul set în 37 de minute. A reușit un break și s-a distanțat la 5-2, iar apoi și-a adjudecat setul.  

În setul secund, care a durat 44 de minute, Simona s-a distanțat la 4-1, dar apoi Rybakina a revenit pentru 3-4 și a încercat egalarea. Constănțeanca nu a cedat însă și s-a impus, ducând meciul în decisiv.    

În ultimul set, dramatismul a atins cote înalte. Rybakina a avut 3-1, dar Simona a recuperat, iar apoi s-a mers cap la cap: 3-3, 4-3, 4-4, 5-4, 5-5, moment  în care Simona a reușit un break și s-a dus la 6-5, servind pentru turneu! Rybakina a făcut însă rebreak și s-a ajuns la tie-break, unde Simona s-a impus cu 7-5 și, după 65 de minute cât a durat setul, a câștigat meciul și turneul. Victorie impresionantă, în condițiile în care Elena Rybakina a jucat și ea foarte bine!

Simona a luptat senzațional și a obținut primul ei titlu din 2020 (dar al 20-lea din carieră) și al doilea la Dubai, după victoria din 2015.
 
Pentru victoria de la Dubai, Simona Halep va primi 696.860 de dolari. Constănțeanca a depășit bariera de 36 de milioane de dolari câștigați din tenis, fiind din punctul de vedere al câștigurilor bănești pe locul patru în tenisul feminin, după Serena Williams, Venus Williams și Maria Șarapova.

UPDATE:

La finalul partidei, Simona Halep a declarat:

Am avut emoții foarte mari. Credeam că voi încheia meciul la 6-5, dar nu a fost așa. Trebuie să lupți până la final. Sunt aproape moartă din punct de vedere fizic! O felicit pe Elena, a jucat excelent în finală și la acest turneu. Îmi place să joc la Dubai, am amintiri frumoase și am petrecut o săptămână minunată aici. Îi mulțumesc antrenorului Artemon Apostu-Efremov, m-a calmat și m-a sprijinit, ajutându-mă foarte mult. Eu am fost puțin nervoasă, în tenisunea meciului.


Simona a mărturisit că va sărbători victoria la celebrul hotel Burj Al Arab (pe care nu l-a vizitat niciodată până acum), unde va lua mâine prânzul.      
Sursa foto (cu rol ilustrativ): ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii