Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:59 14 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se reia licitaţia pentru marca şi palmaresul FC Farul. La cât a ajuns preţul de pornire

ro

02 Jul, 2018 00:00 3772 Marime text

Amânată pe 26 iunie a.c., pentru o dată ulterioară, licitaţia pentru semnele identitare ale FC Farul se reia marţi, 3 iulie a.c. Clubul Sportiv Fotbal Club Farul Constanţa - în faliment, prin lichidator judiciar CC Insol SPRL, vinde la licitaţie publică cu strigare bunuri constând în marcă (culori, siglă) şi palmares - preţul de pornire a licitaţiei fiind 35.000 de euro, exclusiv TVA.
 
Potrivit anunţului CC Insol SPRL, licitaţiile se vor desfăşura, săptămânal, în fiecare zi de marţi (lucrătoare), de la ora 13.00, începând cu data de 3.07.2018 - până la adjudecare, la sediul lichidatorului judiciar din Constanţa. La licitaţie poate participa orice persoană fizică sau juridică ce acceptă prevederile caietului de sarcini şi ale regulamentului de licitaţie. Participanţii vor trebui să facă dovada achitării echivalentului în lei la data plăţii a sumei de 200 de euro exclusiv TVA, reprezentând contravaloarea caietului de sarcini, a sumei de 200 de euro exclusiv TVA, reprezentând contravaloarea taxei de participare la licitaţie, să depună garanţia de 20% din preţul de pornire a licitaţiei şi să depună o scrisoare de garanţie bancară în valoare de 80.000 de euro, ori contravaloarea scrisorii de garanţie prin virament bancar în contul debitoarei sau asigurarea garanţiei de 80.000 de euro, prezentată în orice formă prevăzută de legea civilă, cu minimum 24 de ore înainte de data licitaţiei. Pasul de licitaţie va fi de 18% din valoarea ultimului preţ strigat.
 
Prima licitaţie a avut preţul de pornire de 3.150 de euro exclusiv TVA şi s-a desfăşurat pe 19 decembrie 2017, însă câştigătorul, Eugen Pâlcu, nu a achitat în termenul legal de 30 de zile suma de 904.450 de lei plus TVA, astfel că licitaţia s-a reluat. Au mai fost trei termene până acum, dar de fiecare dată licitaţia s-a amânat: pe 27 martie a.c. (preţ de pornire - 5.000 de euro), pe 8 mai a.c. şi pe 26 iunie a.c. (la ultimele două, preţul de pornire fiind de 10.000 de euro).
 
„S-a amânat licitaţia pentru săptămâna viitoare. S-au primit două oferte superioare faţă de preţul de pornire (n.r. dintre cele două, cea mai mare fiind de 35.000 de euro). Urmează ca la finele acestei săptămâni să dăm un anunţ pentru convocarea Comitetului Creditorului, iar săptămâna viitoare (n.r. aceasta) pornim o nouă licitaţie“, a declarat pe 26 iunie Corina Curutz, administratorul CC Insol SPRL. La licitaţia din 26 iunie, SSC Farul (echipa de fotbal înfiinţată de fani ai defunctei FC Farul, pentru a ţine în viaţă spiritul farist), nu a mai participat, arătându-se nemulţumită de cum decurg lucrurile în cadrul procesului de licitaţie. Din acest motiv, SSC Farul a anunţat şi că a formulat o plângere penală în cazul licitaţiei.
 
Citeşte şi:
 
„Am decis să nu participăm!“ De ce a formulat SSC Farul plângere penală în cazul licitaţiei pentru marca şi palmaresul FC Farul

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii