Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:19 16 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Fostul internaţional Ciprian Marica a câştigat licitaţia pentru semnele identitare ale FC Farul

ro

03 Jul, 2018 13:59 4098 Marime text
Fostul fotbalist al echipei naţionale a României Ciprian Marica a câştigat licitaţia pentru semnele identitare ale FC Farul (marcă - culori, siglă şi palmares).

Licitaţia s-a desfăşurat astăzi, la Constanţa, la sediul CC Insol SPRL (lichidatorul judiciar al Clubul Sportiv Fotbal Club Farul Constanţa, aflat în faliment).

Marica a fost reprezentat de avocat Lizeta Haralambie şi şi-a adjudecat brandul cu suma de 41.300 de euro exclusiv TVA.

S-a organizat licitaţia astăzi, începând cu ora 13.00. S-a înregistrat o singură ofertă serioasă. Mai era o ofertă, dar nu s-a depus documentaţie şi nu s-au prezentat. A fost o simplă cerere, la fosta licitaţie, prin care ne rugau să amânăm. Am amânat, dar apoi nu s-a depus nicio documentaţie. Ieri, la ora 9.00, a mai fost înregistrată o ofertă de 35.500 de euro exclusiv TVA, din partea unui domn care se numeşte Muhin Laurenţiu, care nu a prezentat în oferta depusă ca date de identificare decât domiciliul. Tot ieri, comisia s-a deplasat la domiciliul declarat şi înscris în ofertă, constatând că acolo nu a locuit şi nu locuieşte niciun domn care se numeşte Muhin. Am informat creditorul majoritar, ANAF, care ne-a răspuns în scris să organizăm licitaţie publică cu strigare, la care a participat un singur ofertant care avea depusă toată documentaţia înscrisă şi aprobată, inclusiv scrisoarea de garanţie bancară, Ciprian Marica, reprezentat prin împuternicit, avocat Lizeta Haralambie, care a adjudecat la preţul de 41.300 de euro exclusiv TVA. Ciprian Marica are termen de plată de 30 de zile, a declarat Corina Curutz, administratorul CC Insol SPRL.   

UPDATE:
Ciprian Marica a postat pe pagina sa de Facebook:    

Cu ceva timp în urmă, discutam cu Mircea Lucescu la o cafea. La un moment dat, mă întreabă din senin: Cum îți hrănești tu pasiunea, cum te dedici activității care să-ți aducă bucuria aia venită din pasiune?

Mi-am promis atunci că voi acorda mai mare atenție fotbalului. Nu mai pot juca, dar pot să ajut! Nu poți fi doar un observator când fotbalul care ți-a dat totul trece prin momente dificile. Trebuie să ajutăm cu toții fotbalul românesc. Fenomen care, în primul rând, are o mare problemă de identitate. Temelia lui a fost șubrezită când am lăsat să dispară echipele de tradiție.

Primul pas: trebuie să readucem cluburile mari la viață, să readucem oamenilor bucuria trăită lângă echipa pentru care au cântat, au scandat, au plâns. Dacă marile cluburi, echipele cu tradiție vor redeveni puternice, fotbalul românesc va redeveni puternic. Eu am ales să ajut să readucem strălucirea unui club important în fotbalul românesc, Farul Constanța. Sa repunem cărămida la temelie, să-i recuperăm certificatul de naștere, să-i redăm identitatea, să-i scoatem din nou la lumină istoria și performanțele la care au trudit generații de fotbaliști.

Dar acesta este un prim pas, făcut cu bucurie, cu cele mai bune intenții și cu o mare deschidere. Mai departe, trebuie consens, trebuie sprijin, trebuie ca toți cei care pot, să pună umărul, să construiască un proiect solid, demn de un etalon al fotbalului românesc. Care fotbal a fost avariat grav de dispute mici, de orgolii nepotrivite, de amestec al competențelor, de scandaluri inutile.

Vreau să fie clar un lucru: Am muncit mult pentru a-mi construi un nume, o carieră. Am stat departe de orice scandal și mereu voi face asta. Scandalurile au adus doar nenorociri în această țară, dacă vrem să ne dezvoltăm, trebuie să facem lucrurile corect. Atât. Nu să ne irosim în dispute inutile, contestări, pus bețe în roate. Eu pot să ofer priceperea mea, entuziasmul meu, dragostea imensă pentru fotbal. Fără tensiuni, fără răutăți, fără interese ascunse, pentru că nu mă caracterizează.

De ce Farul? Tocmai pentru că în copilărie, în adolescență, așa am crescut, cu Farul un punct de referință în fotbalul românesc. Pentru că orașul Constanța a devenit a doua mea casă. Pentru că aici, pe stadionul Farul, am trăit momente extraordinare la echipa națională. Pentru că am iubit să joc aici, am trăit sentimente unice transmise de tribuna plină până la refuz la meciurile României. Pentru că fotbalul nostru are nevoie de un punct de echilibru în această zonă, iar orașul Constanța, județul Constanța, Dobrogea toată, au forța necesară să facă Farul să strălucească și merită să retrăiască momentele de magie pe care le-au trăit părinții, bunicii.

Pentru că timpul trece și cresc copiii care nu au apucat să vadă cu ochii lor un meci al celor despre care le povesteau adulții. Timpul devine un dușman dacă nu acționăm. E momentul să fie redat fotbalului românesc un simbol și să fie luat drept model și de alte orașe mari!
 
Sursa foto (cu rol ilustrativ): ZIUA de Constanţa

Ti-a placut articolul?

Comentarii