Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:39 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Salt spectaculos În acest sezon, Denis Drăguş, de la FC Viitorul, a înscris cele mai multe goluri în cupele europene, dintre jucătorii români (video)

ro

31 Dec, 2018 00:00 2071 Marime text
Denis Drăguş, de la FC Viitorul, este jucătorul cu cel mai spectaculos salt din Liga 1 în 2018! La doar 19 ani (este născut la 6 iulie 1999), tânărul fotbalist a avut un sezon remarcabil, în care a impresionat atât la FC Viitorul (în Europa League şi Liga 1), cât şi la echipa naţională de seniori şi reprezentativa de tineret, la acestea din urmă debutând în toamna acestui an.
 
În 2018 şi la numai 19 ani, Denis Drăguş a marcat în 2018 11 goluri (şase în Liga 1, patru în Europa League, unul la Naţionala U-21), fiind jucătorul român cu cele mai multe goluri înscrise în acest sezon în cupele europene! A debutat la Naţionala de seniori în meciul cu Serbia, când a fost titular, iar pentru selecţionata de tineret a debutat cu gol, în remiza cu Belgia, scor 3-3. Conform InStat Football (cea mai mare companie de monitorizare sportivă din lume), Denis este jucătorul cu cele mai multe dueluri la sol din Liga 1, jucătorul U-21 cu cele mai multe dueluri din Liga 1 şi are cele mai multe driblinguri din Liga 1.
 
Tânărul atacant a acordat un interviu pentru site-ul oficial al FC Viitorul.
 
- Denis, felicitări pentru un an 2018 fantastic pentru tine. Cum se vede acest lucru la 19 ani?
- Mulţumesc mult! Pentru mine este extraordinar, la o vârstă la care abia am terminat junioratul, să ajung să realizez toate aceste lucruri !
 
- În acest sezon ai cinci goluri în Liga 1, patru goluri în Europa League, unde, practic, la doar 19 ani, ai fost cel mai bun marcator român în cupele europene în acest an.
- Nu mă aşteptam la începutul sezonului să joc atât de mult şi chiar să şi înscriu. Golurile din Europa înseamnă mult pentru mine pentru că am arătat că ne putem bate şi cu echipe foarte bune, dintr-o ţară cu un fotbal total, precum Olanda. Ştiu că am doar 19 ani, dar acest lucru mă motivează şi îmi propun să fiu din ce în ce mai bun.
 
- Un salt extraordinar care te-a dus până la naţionala de seniori.
- A fost visul meu încă de când m-am apucat de fotbal. Cum am spus mereu, munca este răsplătită întotdeauna. În continuare, trebuie să progresez şi să demonstrez că merit să mai fiu convocat.
 
- Care crezi că a fost secretul acestei ascensiuni formidabile?
- După părerea mea, secretul este munca. Munca, indiferent de situaţia în care te afli, pentru că, dacă nu renunţi şi continui să munceşti, chiar dacă eşti într-o situaţie mai grea, şansa îţi va veni mai devreme sau mai târziu. Având încredere în Dumnezeu şi în tine, la un moment dat munca este răsplătită.
 
- Care a fost cel mai important moment pentru tine în acest an?
- Debutul la naţionala de seniori este cel mai frumos moment din cariera mea de până acum. A fost o onoare pentru mine, ţinând cont şi de faptul că am fost titular.
 
- Care sunt obiectivele tale pentru 2019?
- În 2019 îmi doresc să fiu sănătos pentru a-mi putea continua munca, să mă autodepăşesc şi fiu convocat cât mai des la echipa naţională, incluzând, desigur, un drum cât mai lung la Campionatul European.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii