Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:06 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Șah Tudor Henry Edward, de la CSM Constanța, performanță deosebită în Spania. Colegii săi, pe podium la Mangalia (GALERIE FOTO)

ro

28 Jan, 2023 16:15 1882 Marime text
  • Anul trecut, Tudor Henry Edward s-a clasat în primii 18 la categoria sa de vârstă la Campionatul European pentru juniori din Turcia. De asemenea, șahistul constănțean este campion mondial U12 în proba de dezlegări.

Șahiștii de la CSM Constanța au început în forță noul an, realizând rezultate deosebite, atât în țară, cât și în străinătate.


Astfel, Tudor Henry Edward a concurat în Spania, aducând un rezultat de excepție, la numai 12 ani, 2092 rtlg, rating internațional ELO, ce stabilește ierarhii mondiale. „Când va acumula 2300, Henry va primi rangul de maestru FIDE, o performanță senzațională la vârsta lui“, se arată pe site-ul oficial al CSM Constanța.



Colegii lui Henry au participat, la Mangalia, la Cupa Unirii Principatelor, la care au evoluat sportivi din România, Republica Moldova, Bulgaria și Ucraina. Pregătiți de Iulian Mihailov, sportivii de la CSM Constanța au obținut rezultate importante, fiind în top la toate categoriile de vârstă: Mihnea Otvoș - locul 1 la U-9, Vladimir Bălan - locul 2 la U-9, Anastasia Bălan - locul 4 la U-10, Despa Toma - locul 3 la U-10, Ana Maria Caraghete - locul 2 la junioare, Mircea Andrei Cazan - locul 2 la U-16, Ștefan Satmarii - locul 1 - rating 1400.



Anul trecut, Tudor Henry Edward s-a clasat în primii 18 la categoria sa de vârstă la Campionatul European pentru juniori din Turcia. „Contănțeanul a avut o evoluție remarcabilă, doar doi sportivi români reușind o clasare în primii 20 la categoria Open U12. Peste 1.000 de sportivi din 46 de Federații Europene au luat parte la Campionatul European de Juniori. Tudor Henry Edward este campion mondial U12 în proba de dezlegări, titlu obținut în acest an în Georgia“, potrivit sursei citate.



PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Facebook (CSM Constanța Șah)



Citește și:

Micii șahiști de la CS Năvodari, pe podium la „Cupa Unirii“ și la „Cupa Unirea Principatelor“ (GALERIE FOTO)

Șahiștii de la CS Victoria Cumpăna, rezultate frumoase la turneul „Grand Prix MegaChess” (GALERIE FOTO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii