Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:21 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Săgeata şi FC Farul se duelează astăzi în derby-ul orgoliilor

ro

18 Oct, 2014 00:00 2357 Marime text
Etapa a noua a Ligii a II-a la fotbal, seria întâi, le aduce, astăzi, faţă în faţă pe Săgeata Năvodari şi FC Farul. Meciul se joacă pe stadionul „Flacăra“ din Năvodari, de la ora 11.00. Cele două echipe n-au mai câştigat de trei etape, Săgeata nereuşind nici să înscrie în acest interval.
 
Candidată la promovare, Săgeata a ajuns pe locul trei, după ce a pierdut în meciurile cu două echipe care luptă şi ele pentru accederea în Liga I, primele două clasate Academica Argeş şi FC Voluntari. În ultimele trei runde, formaţia pregătită de Cătălin Anghel a înregistrat un egal şi două înfrângeri, nereuşind să perforeze porţile adverse. Năvodărenii speră însă ca disputa cu Farul, un derby local special, să fie meciul descătuşării.

Cristian Ganea - „Cred că vom înscrie pe puţin două - trei goluri“

„Va fi un meci al orgoliilor, în care nu mai contează nimic, nici situaţia din clasament şi cea de la echipă sau faptul că am câştigat ultimele meciuri directe. Fiecare echipă va dori să învingă, fiecare cu armele ei. Va fi o partidă foarte disputată. Am trecut prin momente puţin mai dificile, dar eu am încredere în jucători. Cred că am revenit la disciplina tactică dorită şi avem iar atitudine bună, cum am dovedit şi la Buzău, unde am făcut un prim pas, mic, în direcţia revenirii. Ne lipseşte puţin, ca să zic aşa, progresul, în sensul de a marca. Sper ca mâine (n.r. astăzi) să ne descătuşăm şi să ne revenim din toate punctele de vedere, pentru că avem mare nevoie de victorie şi să ne refacem moralul“, a declarat Cătălin Anghel.
„Este un meci foarte important, pe care ne dorim să-l câştigăm. Avem un moral bun după partida de la Buzău. Cred că acel punct, obţinut pe merit, ne-a ajutat foarte mult. Ar fi păcat să nu legăm acest egal şi de o victorie. Îmi doresc să marcăm, după ce în ultimele meciuri n-am făcut-o. Cred că sâmbătă ne vom descătuşa şi vom înscrie cel puţin două - trei goluri. Ambiţia va fi mai mare la acest meci“, a spus şi jucătorul Cristian Ganea.

Auraş Braşoveanu - „Vrem să răzbunăm toate ratările“

De cealaltă parte, Farul se află pe locul nouă în ierarhie, în ultimele trei runde având două egaluri şi o înfrângere, însă ratând şi foarte mult, ocazii uriaşe, cum a fost în partidele cu FCM Dorohoi şi CF Brăila. „Marinarii“ nu îi pot folosi pe Cristian Bardu, Dănuţ Ivănică (accidentaţi) şi pe Ionel Miulescu (suspendat). „Este un derby local, un meci al orgoliilor, în care ne dorim să demonstrăm că nu întâmplător în opt meciuri avem doar două înfrângeri. Sperăm ca mâine (n.r. astăzi) să răzbunăm toate ratările din ultimele partide şi să obţinem un rezultat pozitiv“, a declarat preşedintele FC Farul, Auraş Braşoveanu.

Celelalte meciuri şi clasamentul seriei

Astăzi, de la ora 11.00, în seria întâi a Ligii a II-a, se mai joacă meciurile: ACS Berceni - SC Bacău, Rapid CFR Suceava - ACS Academica Argeş, Unirea Slobozia - FC Voluntari, CS Baloteşti - Gloria Buzău şi CF Brăila - FCM Dorohoi. Clasament: 1. Academica - 19p, 2. Voluntari - 18p, 3. Săgeata - 14p, 4. Suceava - 13p, 5. Buzău - 13p, 6. Slobozia - 10p, 7. Berceni - 9p, 8. Brăila - 9p, 9. Farul - 8p, 10. Bacău - 7p, 11. Dorohoi - 7p, 12. Baloteşti - 2p.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii