Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:52 19 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Ștafeta a fost predată. Tomitanii Constanța, o poveste fără de sfârșit

ro

04 May, 2023 00:00 2458 Marime text
  • În 2015, la Gala Rugby-ului Românesc, Tomitanii a fost declarat cel mai bun club de juniori din România. 
 
Echipa de rugby Under-15 de la Tomitanii Constanța s-a calificat la turneul final al întrecerii naționale de la această categorie de vârstă, urmând a lupta din nou pentru titlu în România.
 
Vă sună cunoscut? Tomitanii, juniori, campioni. Trei cuvinte care ilustrează o poveste de mai mulți ani, dar fără de sfârșit, în care clubul de pe litoral reînnoadă șirul performanței la nivel juvenil, luând-o de la capăt.
 
Renumit în România pentru că a plecat de la zero, de la copii, în anul 2009, şi a ajuns până în divizia de elită al seniorilor, SuperLiga, parcurgând, an de an, toate etapele din viaţa unei grupări sportive, clubul Tomitanii a dat mulți jucători rugby-ului românesc, sportivi care astăzi sunt la echipe de prim rang din România, dar și la echipa națională. Capitalul de simpatie de care s-a bucurat clubul de pe litoral în lumea sportului cu balonul oval a fost legat de modul în care a crescut și s-a dezvoltat, pas cu pas, meci cu meci, de la o selecție la Valu lui Traian (cu Cristian Cojocaru antrenor și Adriana Ghimeş profesor de sport), până la titluri naționale consecutive plus alte medalii la juniori, continuate de promovări și evoluții în eșaloanele seniorilor, până în Superligă.
 
În 2015, la Gala Rugby-ului Românesc, Tomitanii a fost declarat cel mai bun club de juniori din România. Puștii din acei ani au crescut, unii au jucat cu Tomitanii la seniori, alții au plecat la alte echipe, unii dintre ei s-au lăsat între timp de rugby. Fapte normale în sport, nu numai în rugby. În viața oricărei echipe intervin, ciclic, astfel de momente. Punct, iar acolo unde este cazul, și de la capăt. La Tomitanii e vorba de a doua situație.
 
În 2019, Cristian Cojocaru a demarat o nouă selecție în rândul celor mici, căutând tinere talente, aceasta în paralel cu activitatea echipei de Superligă, care evolua în eșalonul de elită şi în sezonul 2019/2020. Între timp, formația de seniori și-a încetat activitatea, iar în momentul de față povestea Tomitanilor este dusă mai departe de echipele Under-15 și Under-14, care au preluat ștafeta, într-o istorie frumoasă a rugby-ului constănțean, dar și românesc. Prima formație s-a calificat la turneul final, între cele mai bune patru echipe din țară, iar cea de-a doua e pe primul loc în competiția în care evoluează, Campionatul de minirugby AMRB. La clubul de pe litoral, povestea și pasiunea continuă, sunt fără de sfârșit.  
 
Citește și:
 
Rugby
În careul de ași! Echipa Under-15 de la Tomitanii Constanța s-a calificat la turneul final (GALERIE FOTO + VIDEO)

 
Tomitanii Constanţa. Povestea merge mai departe
O nouă grupă de puşti a început aventura în rugby, la zece ani de la demararea proiectului (galerie foto)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii