Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:46 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rugbyştii de la Tomitanii Constanţa au ocupat locul patru pe ţară la Under-16 (galerie foto)

ro

25 Jun, 2016 00:00 2799 Marime text

Echipa de rugby Tomitanii Constanţa s-a clasat pe locul patru pe ţară la categoria de vârstă Under-16 (rugby în 15), după ce a pierdut cu 0-21 finala mică a campionatului, jucată ieri, cu CSM Olimpia Bucureşti.
 
Turneul final s-a disputat, pe parcursul mai multor zile, la Constanţa, pe stadionul „Mihai Naca”. CSM Olimpia a condus la pauză cu 7-0, iar în partea secundă şi-a mărit avantajul. Învingătorii au marcat trei eseuri, toate transformate.
 
„Obiectivul nostru era cucerirea titlului de campioană naţională, astfel că se putea mai mult decât acest loc patru“, a declarat antrenorul echipei Tomitanii, Bogdan Cristea. La turneul final, acesta a mizat pe următorul lot de jucători: Mihai Pocovnicu, Andrei Batcu, Andrei Bucureşteanu, Răzvan Radu, Adrian Hanu, Robert Plavă, Robert Glejdan, Florian Ciocoiu, Ilie Scarlat, Ştefan Chiparcă, Ştefan Popa, Livian Pătraşcu, Marius Dobre, Luca Simionescu, Cosmin Bălan (căpitan), Sebastian Veru, Adrian Manu, Aniel Băjenaru, Cosmin Colipcă, Ionuţ Neagu, Andrei Neagu, Răzvan Duţu, Nicolae Cojocaru, Theodor Muşat - Hristodorescu, Mircea Ginpirea, Bogdan Frigioiu, Sebastian Ciobanu, Cosmin Petcu şi Andrei Dache.

Cleopatra Mamaia, pe poziţia a şaptea

La turneul final de pe litoral a mai participat o reprezentantă a Constanţei, Cleopatra Mamaia (antrenor, Victor Bezuşcu şi Onal Agiacai), care a ocupat poziţia a şaptea, după victoria cu 5-0 (0-0) de ieri, din partida cu LPS Focşani pentru locurile 7/8. Campioană a României a ieşit CSS2 Baia Mare, care a dispus în finala mare de CSM Baia Mare cu 24-7 (12-0). Pe poziţia a cincea s-a clasat CSS Bârlad, care a învins Steaua Bucureşti cu 19-3 (7-3). Corpul de arbitri care a oficiat la partidele de la Constanţa a fost format din Robert DiaconescuMarius Grigore, Eduard Ploţchi (Constanţa), Viorel Bujoreanu (Mangalia), Remus Apostol (Ghindăreşti) şi Ionuţ Bodea (Galaţi).

Trei medalii şi finalişti în Cupa României 

În acest sezon, Bogdan Cristea a mai cucerit cu echipa de rugby în 7 Under-15 a Tomitanilor medalia de aur în campionat, iar cu formaţia Under-16 a disputat finala Cupei României, pe care a pierdut-o, constănţenii acuzând însă arbitrajul. Tomitanii au mai obţinut două medalii naţionale, cu echipele pregătite de Cristian Cojocaru: aur la rugby în 7 Under-19 şi bronz la rugby în 15 Under-20, în acest din urmă campionat Tomitanii evoluând însă cu jucători mai mici ca vârstă.

Obiectivele sezonului viitor 

„Aşa cum îşi propun de fiecare dată, să arate că sunt în prim-planul rugby-ului juvenil românesc, Tomitanii şi-au făcut simţită prezenţa pe locul întâi de două ori. În Cupa României, ne-am clasat pe poziţia secundă, la Under-20 am urcat pe locul trei, iar la Under-16 am ocupat poziţia a patra. Locul ocupat la U-16 nu face decât să ne motiveze să muncim mai mult în continuare.
 
Pentru sezonul viitor, ne-am propus ca echipa de rugby în 7 Under-19 şi echipa de rugby în 15 Under-20 să etaleze din nou un rugby de înaltă performanţă şi să se claseze pe podium, iar pe cei mici să vedem cum îi regrupăm, sub ce categorie de vârstă, pentru că cei născuţi în anul 2000 trec la Under-18, iar cei de 2001 rămân la Under-16, astfel că trebuie să vedem cum abordăm noile campionate“, a declarat Cristian Cojocaru.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii