Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:55 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rugbyştii de la Tomitanii au cedat în semifinală Cristian Cojocaru - „Am greşit şi ne-au taxat. Experienţa şi-a spus cuvântul“

ro

21 May, 2019 00:00 2520 Marime text
Graţie clasării pe locul cinci la finele sezonului regulat al SuperLigii (eşalonul de elită al rugby-ului românesc), echipa constănţeană Tomitanii şi-a câştigat dreptul de a juca semifinala din play-out pe teren propriu, contra ocupantei poziţiei a opta (ultima), Universitatea Cluj.
 
Avantaj aşadar pentru Tomitanii, care părea pe drumul cel bun către clasarea la finalul SuperLigii pe locul cinci, cu atât mai mult cu cât reuşise mai multe rezultate şi evoluţii bune în ultimul timp, având trei victorii şi două eşecuri în ultimele cinci meciuri. Iar în una dintre cele două înfrângeri (la limită, 25-26, la Constanţa, tocmai contra campioanei, Timişoara Saracens) obţinuse un punct! Erau aşadar premisele unei victorii cu U Cluj, care i-ar fi calificat pe Tomitani în finala turneului play-out, în meciul pentru locul cinci.
 

De la 22-16 la 22-40!

 
Pe teren, lucrurile au stat însă altfel, iar victoria le-a aparţinut oaspeţilor, scor 40-22, după ce, la pauză, echipa de pe litoral a fost în avantaj, cu 17-16, iar pe parcursul primei reprize gazdele au condus permanent pe tabelă, cea mai mare diferenţă fiind 12-3. În partea secundă, U Cluj a avut o revenire spectaculoasă, iar de la 22-16 pentru Tomitanii, a marcat numai ea, reuşind 24 de puncte şi impunându-se cu 40-22! În urma acestui eşec, Tomitanii vor juca pentru locurile 7-8 cu Gloria Buzău, duminică, 26 mai, la Bucureşti, cele două echipe fiind nou promovatele din această ediţie. Şi iată cum, din clasată pe locul cinci la finele sezonului regulat, formaţia constănţeană ar putea ajunge, în situaţia nedorită a unei noi înfrângeri, să încheie campionatul pe locul 8!
 
În meciul cu U Cluj de la Constanţa evoluţia scorului a fost: 5-0, 7-0, 7-3, 12-3, 14-3, 14-8, 14-10, 17-10, 17-13, 17-16 (pauză) / 22-16, 22-19, 22-24, 22-26, 22-31, 22-33, 22-38, 22-40 (final).
 

„Au câştigat meritat“

 
Cristian Cojocaru, preşedintele clubului Tomitanii, a pus eşecul pe seama lipsei de experienţă a jucătorilor de pe litoral, mai cu seamă în asemenea meciuri cu miză. „Nu am ştiut cum să gestionăm acel avantaj pe care l-am avut pe tabelă. Doar noi am crezut că este hotărâtor. Cei de la Cluj şi-au văzut de treabă şi, uşor-uşor, au venit aproape de noi, în urma greşelilor pe care le-am făcut. Se vede clar că, la 22-23 de ani, nu există experienţa ţinerii de balon şi a jocului economicos. Ne-am avântat foarte mult, am vrut să facem poate şi spectacol. Am plimbat foarte mult balonul şi am vrut să marcăm din orice fază. Am greşit şi ne-au taxat. Au câştigat meritat. Experienţa celor din Cluj, care stau de ani întregi în SuperLigă, şi-a spus cuvântul. Meciul din returul sezonului regulat, de la Constanţa (când ne-am impus cu 35-30, in extremis, după ce am condus la pauză), ar fi trebuit să fie un semnal de alarmă. Se pare că nu am învăţat din acea partidă. Dar nu avem ce să facem decât să ridicăm capul din pământ şi să sperăm că, odată cu acumularea de experienţă, vom gestiona altfel asemenea momente. Jucăm acum pentru locurile 7-8 cu Gloria Buzău, care a furnizat o altă surpriză, pierzând acasă cu Dinamo“, a precizat Cristian Cojocaru.
 

Tomitanii, victorie în ultimul meci direct

 
În ultimul meci dintre Tomitanii şi Gloria Buzău, jucat la Constanţa cu puţin timp în urmă, în returul campionatului, victoria i-a aparţinut trupei constănţene cu 20-15. În turul sezonului regulat, formaţia buzoiană s-a impus în propriul fief cu 20-6. Formaţia Tomitanii a promovat în SuperLigă din postura de campioană a Diviziei Naţionale, după ce au învins în finala mare Gloria Buzău cu 17-14. În sezonul regulat al DNS, victoriile au fost împărţite. Tomitanii s-au impus în deplasare, scor 14-8 (într-un moment în care Gloria era liderul clasamentului, câştigând toate cele patru meciuri susţinute până atunci), în vreme ce echipa din Buzău a câştigat în retur, la Constanţa, cu 27-18.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Citeşte şi:
 
Imagini de la eveniment Învinsă la Constanța de Universitatea Cluj, Tomitanii va juca pentru locurile 7-8 în SuperLigă (galerie foto+video)

Partidă spectaculoasă la Constanţa în SuperLiga de rugby Tomitanii au trecut de Universitatea Cluj printr-un eseu în ultimele minute

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii