Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:07 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

România - Rusia Adrian Apostol şi Sabin Strătilă, din Constanţa, convocaţi din nou la echipa naţională

ro

26 Feb, 2016 00:00 3190 Marime text
Rugbyştii constănţeni Adrian Apostol (aripă) şi Sabin Strătilă (fundaş) au fost convocaţi la echipa naţională de seniori a României şi la al treilea meci din Cupa Europeană a Naţiunilor, cel cu Rusia, care se va juca pe 27 februarie, la Iaşi

Partida va începe la ora 14.00 şi va fi transmisă în direct de Dolce Sport 2. De fel din localitatea Nicolae Bălcescu, Apostol evoluează în prezent la Ştiinţa Baia Mare, iar Strătilă, care s-a născut la Topraisar, este component al formaţiei CSA Steaua Bucureşti. Ambii au jucat însă înainte la Farul Constanţa. România a câştigat primele două meciuri din Cupa Europeană a Naţiunilor, 39-14 cu Portugalia pe teren propriu şi 21-18 cu Spania în deplasare.
 
Constanţa are convocaţi şi la echipa naţională Under-18, care se pregăteşte pentru Campionatul European de la Lisabona. Aflaţi în cantonament până pe 27 februarie, tricolorii au disputat un meci amical cu CSA Steaua U-20, echipă care s-a impus cu 36-33. Pentru România, Robert Băbănău (Tomitanii Constanţa) şi Ionuţ Dumitru Vătafu (LPS „Nicolae Rotaru” Constanţa) au jucat titulari, iar Gabriel Ciorbac şi Gabriel Valentin Lungu (ambii, de la LPS) au fost rezerve. Astăzi, România Under-18 va susţine o nouă partidă de verificare, cu CSM Bucureşti U-23.
 
Europenele se dispută în luna martie, România participând alături de Franţa, Georgia, Rusia, Spania, Portugalia, Belgia şi Germania. „Stejăreii“ debutează contra Georgiei, pe 18 martie, iar patru zile mai târziu vor juca împotriva Portugaliei sau Germaniei.

CS Năvodari are ca obiectiv câştigarea titlului

CS Năvodari, vicecampioana Diviziei Naţionale de seniori (eşalonul secund al rugby-ului românesc), va juca şi în sezonul viitor în acest campionat, deşi, la un moment dat, a existat varianta de a evolua în Superligă. În noul sezon, care va debuta în luna octombrie a acestui an, CS Năvodari şi-a propus câştigarea campionatului, jucătorii pregătiţi de Cornel Suciu, Cristian Husea şi Virgil Năstase mai având în palmares, în DNS, pe lângă medalia de argint, şi una de bronz.

Meci amical cu Tomitanii Constanţa

În prima fază a Cupei României, CS Năvodari va evolua, în grupa a II-a valorică, seria Moldova, alături de RCM Galaţi, RC Bârlad şi Bucovina Suceava. Năvodărenii susţin prima partidă în Cupă pe 20 martie, pe teren propriu, cu formaţia suceveană. Ocupantele locurilor întâi din cele două serii (Moldova şi Transilvania) vor disputa pe 29 aprilie, pe teren neutru, un meci de baraj pentru calificarea în faza sferturilor de finală. Sâmbătă, 27 februarie, de la ora 11.00, CS Năvodari va susţine un meci amical cu Tomitanii U-20, partida urmând a se disputa pe terenul „Legmas“.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii