Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:49 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

România, din nou la Jocurile Olimpice Sabrina Maneca Voinea - „Ne-am dorit acest lucru de foarte mulți ani, iar visul ni s-a îndeplinit“ (GALERIE FOTO)

ro

10 Oct, 2023 14:28 1480 Marime text


Echipa feminină de gimnastică a României va participa din nou la Jocurile Olimpice, la ediția de anul viitor, de la Paris, după ce a absentat la ultimele două ediției ale întrecerii.

Tricolorele au obținut calificarea cu ocazia Campionatului Mondial de la Antwerp, la care s-au clasat pe locul zece.  

Sportivele care au calificat România la JO Paris 2024 sunt Ana Maria Bărbosu, Sabrina Maneca Voinea (CS Farul – CSM Constanța), Lilia Cosman, Amalia Ghigoarţă, Andreea Preda (CSS1 Constanța - CSM Constanța) și Ella Oprea Creţu.

Din staff-ul tehnic, alături de Corina Moroșan, Patrick Kienes, Daymon Jones și Florin Cotuțiu, face parte și antrenoarea Camelia Voinea, mama și antrenoarea Sabrinei.

La Mondialele de la Antwerp, Sabrina, care are numai 16 ani, a avut o evoluție deosebită și în finala de la sol, clasându-se pe locul patru, la foarte mică distanță de poziția a treia.   

Sunt foarte fericită! Mă bucur extrem de mult că avem calificare la Olimpiadă. Ne-am dorit acest lucru de foarte mulți ani, iar visul ni s-a îndeplinit. Mă bucur foarte mult pentru finala de la sol. M-am aflat printre cele mai bune sportive ale lumii și m-am luptat cu ele. Mă bucur că am avut oamenii alături, i-am simțit aproape și m-au încurajat. Am simțit acest concurs ca un show. Simone Biles m-a felicitat, mi-a spus că am un potențial foarte mare și foarte bun și că am șanse importante la anul să mă bat parte în parte cu ea pentru locul întâi. Nu ne-am gândit niciodată că am putea rata calificarea la Jocurile Olimpice din 2024. Știam că ne-am pregătit foarte bine, că suntem puternice și că vom trage un concurs foarte bun. De aceea muncim, ca să concurăm foarte bine. A fost foarte frumos că Nadia Comăneci a fost lângă noi, îi mulțumim din toată inima, a declarat Sabrina Maneca Voinea.

La sol, eram sigure că este un loc trei și le-am stat practic în coastă celor mai bune gimnaste din lume,la o vârstă atât de fragedă a Sabrinei, având doar 16 ani. Promite foarte mult pentru viitor. Știu în ce ne-am angrenat, ca luptă, iar la anul, la Olimpiadă, sigur va fi cu medalie. Luptă la podium și știu că poate. Sunt foarte fericită pentru realizările de la Campionatul Mondial. Avem pentru ce ne pregăti și s-a văzut că se poate, a menționat Camelia Voinea.     

La masculin, Andrei Muntean a câștigat biletul pentru Paris, în urma Mondialelor.

La sosirea în țară, delegația tricoloră a fost așteptată și de cei apropiați, familii și prieteni, iar mama Andreei Preda a prezentat un mesaj emoționant, scris pe un steag tricolor:

Felicitări pentru calificarea echipei la Olimpiadă! Vă iubim! Paris 2024, venim! Rpmânem uniți, suntem puternici împreună!.  


Sursa foto: Facebook (Angi Preda)

Citește și:


Gimnastică
România s-a calificat cu echipa feminină la Jocurile Olimpice Paris 2024


Constanța
La doar 16 ani, Sabrina Maneca Voinea s-a clasat pe locul patru la Campionatul Mondial
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii