Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:48 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gimnastică România s-a calificat cu echipa feminină la Jocurile Olimpice Paris 2024

ro

03 Oct, 2023 09:54 1802 Marime text
 
 
Echipa feminină de gimnastică a României revine la Jocurile Olimpice, după ce a absentat la ultimele două ediției ale întrecerii.
 
Tricolorele au obținut calificarea la Jocurile Olimpice Paris 2024 în urma clasării pe locul zece la Campionatul Mondial de la Antwerp, cu 157.795 puncte (sărituri – 40.099, paralele – 39.132, bârnă 38.965 și sol 39.599).
 
Din echipa României au făcut parte și două sportive constănțene, Sabrina Maneca Voinea (CS Farul – CSM Constanța) și Andreea Preda (CSS1 Constanța - CSM Constanța). Iar din staff-ul tehnic, alături de Corina Moroșan, Patrick Kienes, Daymon Jones și Florin Cotuțiu, face parte și antrenoarea Camelia Voinea, mama și antrenoarea Sabrinei.
 

România va avea echipă de gimnastică la Jocurile Olimpice din 2024!
 
Fetele si-au împlinit visul: participarea cu echipa la Jocurile Olimpice de la Paris.
 
Bravo, fetelor, felicitări vouă și antrenorilor voștri, suntem mândri de voi!, este mesajul de pe pagina de Facebook a Federației Române de Gimnastică.

 
Sportivele care au calificat România la JO Paris 2024 sunt Ana Maria Bărbosu, Sabrina Voinea, Lilia Cosman, Amalia Ghigoarţă, Andreea Preda și Ella Oprea Creţu.
 
Ana Maria Bărbosu va concura și în finala la individual compus, după ce s-a clasat pe locul 19 în calificări, cu 52.932 puncte, iar Sabrina Maneca Voinea s-a calificat de pe locul opt în finala de la sol, cu 13.666.
 
Ana Maria Bărbosu, Sabrina Maneca Voinea, Amalia Ghigoarță și Andreea Preda fac parte din programul „Țară, țară vrem campioane!”, coordonat de Mariana Bitang și Octavian Bellu și finanțat de OMV Petrom.

Conform protocolului dintre CSS1 Constanța și CSM Constanța, în competițiile interne și internaționale Andreea Preda punctează pentru CSM Constanța  la individual, iar pentru CSS1 Constanța - la echipe. Gimnasta a fost descoperită și inițiată la CSS1 Constanța de Petruța Marcu. 
 

Team Romania – 60 sportivi calificați
 
Echipa feminină de gimnastică a României s-a calificat la Jocurile Olimpice Paris 2024.
 
Fetele au intrat între cele 12 echipe ce vor concura la Paris 2024.
 
Romania a lipsit cu echipa feminină la ultimele două ediții ale Jocurile Olimpice. Gimnastica artistică a câștigat 71 de medalii olimpice, la echipe româncele au trei titluri olimpice 1984, 2000 și 2004.
 
Felicitări!, se arată și pe pagina de Facebook a Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

 
Sursa foto: Facebook (Federația Română de Gimnastică)
 
Citește și:

 
Constanța. Nominalizată de CIO
Gimnasta Sabrina Maneca Voinea, printre cele trei debutante la Mondialul 2023 care merită urmărite (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii