Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:18 22 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Rezultatul carierei!“ Constănțeanul Cristian Tranulea, medaliat cu argint la Campionatul Mondial de înot în ape înghețate

ro

16 Jan, 2023 09:44 2530 Marime text


Performanță deosebită înregistrată de sportivul constănțean Cristian Tranulea la Campionatul Mondial de înot în ape înghețate de la Samoens (Franța).

Cristian, care a concurat în premieră în cariera sa la o asemenea competiție, a cucerit medalia de argint în proba de 50 m liber, la categoria sa de vârstă (18-24 ani), iar la open s-a clasat pe poziția a patra.

Mai mult, constănțeanul a depășit și recordul mondial.   

După cursă, cel care s-a clasat pe locul întâi, un american, a fost descalificat, iar Cristian Tranulea devenea astfel campion mondial. Ulterior, contestația americanului a fost acceptată, astfel că ordinea primilor doi a rămas aceeași, cu Tranulea pe locul doi mondial. Temperatura apei a fost de 4°C.
   
 

Cursă de vis în Franța, încheiată cu rezultatul carierei pentru mine! Medalie de argint la Campionatul Mondial de înot în ape înghețate în proba de 50m liber! A fost cu adevărat cea mai grea provocare a vieții mele!, a fost mesajul lui Cristian Tranulea, care le-a mulțumit tuturor pentru sprijin, în special oamenilor care au contribuit direct la acest rezultat.

 
Cristian Tranulea, care este și antrenor de înot la Axiopolis Cernavodă, a concurat la Samoens și la alte probe, fiind aproape de medalie și la 100 m liber (locul 4), și la ștafetă.
 

Spectacol total în Franța la Campionatul Mondial de Inot în ape înghețate! În ultima zi de concurs, Antrenorul Secției de Natație al Clubului Sportiv Axiopolis Cernavodă, Cristian Tranulea participă și obtine Titlul de Vicecampion Mondial la categoria 18-24 de ani și locul 4 la general în proba de 50m liber masculin. Într-o apă care nu a depășit temperatura de 4°C, sportivul nostru obține un rezultat superb pentru România, seria în care a concurat spulberând recordul mondial. La aceasta proba au fost la start 136 de concurenți, se arată pe pagina de Facebook a clubului Axiopolis Cernavodă.

Sursa foto: Facebook (Mihaela Tranulea) 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii