Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:20 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Valentin Vrabie susţine cu pasiune şi sportul CS Peştera scrie istorie în fotbalul constănţean (galerie foto)

ro

09 Jun, 2015 00:00 5116 Marime text
După ce echipa care conduce comuna Peştera a reuşit să transforme microsistemul de învăţământ din localitate într-unul performant prin implementarea proiectului „Investim în educaţie pentru viitorul copiilor din Peştera“, iată că administraţia publică locală obţine rezultate şi prin sprijinirea segmentului sportiv

Echipa de fotbal a localităţii a obţinut rezultate remarcabile în fotbalul constănţean, atât datorită pasiunii şi talentului fotbaliştilor, cât şi graţie sprijinului necondiţionat oferit formaţiei de Primăria şi Consiliul Local Peştera. În vara lui 2008, primarul Valentin Vrabie a reînviat fotbalul la Peştera, o comună din care sportul-rege lipsea de 22 de ani.

De atunci, în cele şapte campionate scurse, echipa CS Peştera s-a impus ca forţă fotbalistică a judeţului, având un palmares de invidiat: cinci titluri de campioană (două la Liga a IV-a, trei la Liga a V-a), două de vicecampioană (ambele la Liga a V-a) şi două baraje consecutive pentru promovarea în Liga a III-a! Un bilanţ unic, ce zugrăveşte perfect nota de dominare pe care a impus-o CS Peştera în fotbalul local.

Şapte ani de poveste, în date şi cifre

Echipa a pornit lansat încă de la reînfiinţare, în sezonul 2008/2009 câştigând Liga a V-a şi promovând în Liga a IV-a. În anul următor, 2009/2010, a câştigat şi Liga a IV-a şi a susţinut baraj pentru promovarea în Liga a III-a! În numai doi ani de viaţă, CS Peştera bătea astfel la uşa eşalonului al treilea al fotbalului românesc, disputându-şi promovarea, la Tulcea, cu echipa Avântul Vânători. Gălăţenii s-au impus însă cu 1-0, iar CS Peştera a rămas în Liga a IV-a. În sezonul următor, 2010/2011, formaţia a jucat la fel de bine şi a câştigat al treilea titlu de campioană la rând, încercându-şi iar şansa la Liga a III-a. Barajul l-a susţinut cu formaţia brăileană Conpet Cireşu, la Slobozia, însă nici de această dată constănţenii nu au avut succes, cedând cu 1-2. În ediţia de campionat 2011/2012, CS Peştera s-a clasat pe locul doi în Liga a V-a, ratând titlul la mustaţă, după ce a înregistrat acelaşi număr de puncte, 56, cu Dunărea Ostrov.
Cum nici rezultatele directe nu au putut aduce departajarea (ambele echipe câştigaseră pe propriul teren cu 2-1), s-a ajuns la golaveraj, unde Dunărea a stat mai bine. Peştera s-a revanşat însă în sezonul următor, 2012/2013, când a ieşit campioană la Liga a V-a, după un parcurs de pus în ramă: 24 de victorii şi un egal în 25 de meciuri! Ediţia 2013/2014 a Ligii a V-a le-a adus peşterenilor un loc doi (după Dunărea Ostrov), iar recent încheiata ediţie de campionat a urcat din nou CS Peştera pe prima poziţie, pentru a cincea oară din 2008 încoace! În ultima etapă, a 26-a, a Ligii a V-a, campioana (care a cucerit titlul cu câteva etape înainte de final) şi-a respectat blazonul şi a câştigat şi meciul cu Viitorul Cobadin, din deplasare, scor 2-0.

Valentin Vrabie - „Reprezintă comuna cu cinste şi demnitate“

„Din 2008, de când am reînfiinţat echipa, CS Peştera, formaţie susţinută integral de la bugetul local, a scris istorie în fotbalul judeţean, atât la Liga a V-a, cât şi la Liga a IV-a. Ne bucurăm că tinerii noştri fotbalişti reprezintă comuna cu cinste şi demnitate. Avem un palmares frumos în cei şapte ani şi ne-am impus şi la capitolul civilizaţie fotbalistică. Scandalurile au lipsit de la meciurile noastre. Pe lângă partea pur sportivă, am dorit să le deschidem copiilor noştri şi calea către dialog, socializare şi cunoaştere, prin deplasările de la comună la comună pe care le întreprindem cu ocazia meciurilor. În timpul partidelor, am dat dovadă de un fair-play deosebit, ceea ce spune mult despre gradul ridicat de civilizaţie al peşterenilor“, a declarat primarul comunei Peştera, Valentin Vrabie, susţinător fervent al sportului.

Alexandru Mocanu - „Toţi s-au implicat total şi au pus mult suflet“

În sezonul recent încheiat, CS Peştera a înregistrat în 24 de meciuri 20 de victorii, trei egaluri şi o singură înfrângere. Echipa a totalizat 63 de puncte, cu +27 la „adevăr“. Cifre deosebite, atât la nivelul seriei în care a evoluat, cât şi la cel al întregului campionat. În grupă, CS Peştera devansează cu 13 puncte Danubius Rasova, echipă care mai trebuie să joace un meci. În Seria Sud, campionii au cel mai bun atac, cea mai bună apărare, cele mai multe victorii şi cele mai puţine înfrângeri. La nivelul celor trei serii, CS Peştera deţine cea mai bună apărare şi al doilea atac şi, în acest moment (înaintea disputării tuturor restanţelor), a depăşit cel mai clar (ca număr de puncte) a doua clasată. „CS Peştera continuă să domine fotbalul judeţean. Aceste rezultate au venit pentru că, de opt ani încoace, toţi cei de la echipă şi din jurul ei s-au implicat total şi au pus mult suflet, începând cu primarul Valentin Vrabie, cu viceprimarul Tudorel Grosu şi cu membrii Consiliului Local“, a spus Alexandru Mocanu, directorul sportiv al CS Peştera.

Adrian Moga joacă fără întrerupere la CS Peştera din 2008

În campionatul 2014/2015 al Ligii a V-a, lotul campionilor a fost format din: Valentin Dumitrică, Dumitru Popa, Marian Liahu, Eugen Svorişteanu - portari; Ionuţ Vieru, Cosmin Dobrescu, Orhan Feta (antrenor-jucător), Laurenţiu Gâlcă, Eugen Anuţă, Doru Baciu, Marian Megulete, Gabriel Vatră, Adrian Vişan, Adrian Moga (căpitanul echipei), Gelu Hampu, Cristian Coverdea, Dan Vrabie, Alexandru Crădeanu, Radu Niţă, Adrian Cristea, George Ştefan, Alexandru Banciu (golgheterul echipei şi al campionatului), Ionuţ Toma şi Alexandru Stoica - jucători de câmp. Mijlocaşul central Adrian Moga joacă la CS Peştera de la reînfiinţare, fără întrerupere. În 2008, era junior în teren, iar apoi, valoarea sa, personalitatea, spiritul de sacrificiu şi fidelitatea faţă de culorile clubului l-au impus în postura căpitanului de echipă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii