Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:03 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poze rare. Starul săptămânii la „Goluri istorice“ În urmă cu 26 de ani, Gică Hagi marca de trei ori în Real Madrid - Athletic Bilbao 5-0 (galerie foto)

ro

19 Apr, 2018 00:00 3216 Marime text
Secţiunea „Goluri istorice“ de pe site-ul oficial al celebrei echipe spaniole de fotbal Real Madrid îl are ca erou, la cea mai nouă poveste găzduită, pe Gică Hagi, cel care a evoluat la formaţia madrilenă între 1990 şi 1992.

Dintre meciurile şi golurile de poveste ale „Regelui“ în tricoul Realului, este rememorată disputa de pe Santiago Bernabeu cu Athletic Bilbao, din etapa a 22-a a sezonului 1991/1992, (disputată pe 16 februarie 1992 şi câştigată de gazde cu 5-0). Trei dintre reuşite, în minutele 22, 51 şi 55, au purtat semnătura lui Hagi, iar apoi au mai înscris Hierro (63) şi Hugo Sanchez (75)! „În această săptămână, la Goluri Istorice, starul este Gică Hagi. Mijlocaşul a venit la Real Madrid în 1990, de la Steaua Bucureşti. El a excelat în România, graţie calităţii sale deosebite şi a confirmat la Madrid, perioadă în care fanii îşi amintesc de el pentru abilitatea sa tehnică şi pentru şuturile de la distanţă, cu un picior stâng impresionant“, se arată pe site.
 
Pregătită de Leo Beenhakker, echipa din acel meci a lui Real Madrid a fost: Buyo - Maqueda, Villarroya, Chendo, Hierro, Sanchis, Lasa, Hagi, Michel (85 Luis Milla), Butragueno, Hugo Sanchez. Athletic Bilbao (antrenor, Inaki Saez) a jucat cu: Iru - Ayarza, Lacabeg, Tabuenca (58 Luque), Aitor Larrazabal, Andrinua, De La Fuente, Garitano, Escurza (60 Villabona), Urrutia, Ziganda.
 
„În etapa 22 din stagiunea 1991/1992, «Albii» au primit pe Santiago Bernabeu vizita lui Athletic Bilbao. Real Madrid a câştigat cu 5-0 mulţumită hat-trick-ului lui Hagi şi golurilor lui Hierro şi Hugo Sanchez. Fotbalistul român a marcat primele trei goluri ale meciului. La primul, l-a învins pe portarul lui Bilbao cu un şut puternic cu stângul din interiorul careului, după o excelentă fază colectivă. La al doilea, a primit o minge înaltă de la Butragueno şi a înscris cu un voleu. Iar pe cel mai bun l-a păstrat la final. A treia reuşită a fost la capătul unei acţiuni personale, după ce a primit mingea în partea opusă, a pătruns în centru pe piciorul său favorit, iar mingea a zburat în gol din stângul său, din afara careului“, sunt descrise golurile de poveste din acel meci ale actualului manager tehnic al FC Viitorul.
 
Gică Hagi a jucat la Real Madrid două sezoane, 1990/1991 şi 1991/1992, susţinând în acest interval 84 de meciuri, înscriind de 20 de ori şi cucerind Supercupa Spaniei. Actualmente în vârstă de 53 de ani, Hagi s-a născut în localitatea constănţeană Săcele, iar în afară de Real Madrid a mai jucat la Farul Constanţa, Sportul Studenţesc, Steaua Bucureşti, Brescia, FC Barcelona şi Galatasaray Istanbul.
 
Sursa foto: Facebook (Gheorghe Hagi)
 
Citeşte şi:
 
« Inapoi la articolFotografie-document Gică Hagi împlineşte astăzi 51 de ani. Iată-l în clasa a IV-a, în costum de pionier!​

Hagi împlineşte, astăzi, 50 de ani „Clasor“ de colecţie cu cele mai frumoase goluri marcate de „Rege“ la Farul (galerie foto)

„I-a dat o palmă de l-a învârtit de două ori“ Debutul lui Hagi la FC Constanţa şi în Divizia A, povestit de foştii săi colegi
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii