Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:32 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Podium dominat de constanteni

ro

09 Jun, 2003 00:00 886 Marime text

Campionatele Nationale de natatie pentru seniori si juniori

Proba de 200 m spate a fost castigata de Razvan Florea, pe locul secund clasandu-se Andrei Ciurca

In ziua a treia a Campionatelor Nationale de natatie pentru seniori si juniori de la Bucuresti, concurs ce reprezinta un criteriu de selectie pentru Campionatele Mondiale de seniori de la Barcelona, Campionatele Europene de juniori de la Glasgow, ambele din luna iulie, si Campionatele Balcanice de la Sandanski, din luna august, inotatorii constanteni au reusit sa mai castige alte doua medalii. Ambele in proba de 200 m spate pentru seniori, unde Razvan Florea a castigat medalia de aur, iar Andrei Ciurca pe cea de argint. Aproape de podium s-a clasat si Alexandru Banescu, incheind proba de 200 m bras pentru juniori pe locul patru. A doua zi, sambata, "delfinii" constanteni au avut zi libera, ei nefiind inscrisi in vreo proba. Au concurat in schimb in calificarile de ieri de dimineata. Razvan Florea a terminat pe primul loc in calificarile pentru finalele probelor de 50 m spate si 400 m mixt, disputate aseara, Andrei Ciurca, pe patru la 50 m spate, ambii la seniori, iar Florin Nicola si Roxana Purcelea au ajuns si ei in ultimul act al probelor de 50 m spate si 100 m liber, ambii la juniori.

Florea si Nicola, in loturile nationale

Ieri de dimineata a avut loc sedinta Colegiului de antrenori din cadrul Federatiei Romane de Natatie, in cadrul careia s-au definitivat loturile nationale. Dintre inotatorii constanteni au fost selectionati Razvan Florea si Florin Nicola. Primul, pentru Campionatele Mondiale (Barcelona, 20-28 iulie), cel de-al doilea, pentru Festivalul Olimpic al Tineretului European (Paris, 28 iulie -3 august).

Turul Europei

Insotit de antrenorul Octavian Tileaga, Razvan Florea va pleca in aceasta dimineata spre Monte Carlo unde, marti, va participa la prima etapa a Circuitului "Mare Nostrum". Imediat dupa acest concurs, impreuna cu toate delegatiile din tarile participante Florea si Tileaga se vor deplasa spre Barcelona, unde sambata si duminica se va desfasura etapa a doua a aceluiasi concurs. Apoi, sportivul si antrenorul sau nu vor mai face deplasarea pentru etapa a treia, de la Canet (Franta), ci vor pleca intr-un cantonament in Spania, la Siera Nevada unde va sta pana pe 7 iulie. Dupa doua saptamani de readaptare in tara, Florea va pleca spre "Mondialele" de la Barcelona.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii