Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:39 17 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Plutonierul Ionuţ Mocanu şi George Lozovanu, din Constanţa, pe podium la Campionatul European de Kureş (galerie foto)

ro

23 Nov, 2017 00:00 1860 Marime text
Doi reprezentanţi ai Constanţei, plutonierul Ionuţ Mocanu, de la Brigada 9 Mecanizată „Mărăşeşti“, Compania 349 Cercetare, şi George Lozovanu, au urcat pe podium la Campionatul European de Kureş (lupte tradiţionale turco-tătare), care s-a desfăşurat timp de două zile, în Germania, la Aalen (regiunea administrativă Stuttgart). 
 
Cei doi au fost singurii care au concurat din România, la categoria -90 kg. George Lozovanu a cucerit medalia de argint, iar Ionuţ Mocanu, pe cea de bronz. Ionuţ Mocanu a susţinut cinci partide, în ordine: cu un german (victorie), cu un sportiv din Republica Moldova (înfrângere), cu un turc (victorie), cu George Lozovanu (în semifinale, în faţa căruia a pierdut, „după un meci frumos şi lung“), şi cu un german cu origini georgiene, pe care l-a învins în finala mică, victorie ce i-a adus medalia de bronz.
 
Ionuţ Mocanu este născut în Oneşti, iar la Constanţa s-a stabilit în urmă cu zece ani, ajungând pe litoral prin prisma serviciului. „În Kureş regăseşti mai multe stiluri de luptă. Vin sportivi şi din lupte libere, lupte greco-romane, judo sau sambo. Turcul pe care l-am învins provenea din judo, iar cel din Republica Moldova din lupte libere“, a declarat Ionuţ Mocanu, care a practicat judo mai mulţi ani, ca junior, la Oneşti, iar apoi la Buzău. În prezent se pregăteşte la judo la CS Agigea. Participă şi la concursuri de gen, inclusiv la campionatul militar. De asemenea, va concura şi la Campionatul Mondial de Kurash, care se va desfăşura la începutul lunii viitoare în Turcia, la Istanbul.
 
Sursa foto: Facebook 

Ti-a placut articolul?

Comentarii