Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:52 20 04 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 1.000 de alergători, aşteptaţi la startul „Maratonului Nisipului“, de la Mamaia (galerie foto)

ro

02 Oct, 2015 00:00 1278 Marime text
Ediţia a treia a evenimentului internaţional „Maratonul Nisipului“ se va disputa pe 27 martie 2016, pe plaja de la Mamaia, organizatorul, Asociaţia Sportivă SanaSport, dând deja startul înscrierilor. 
 
 „Maratonul Nisipului“ se adresează atât alergătorilor amatori, cât și sportivilor de performanță și reprezintă un mijloc inedit de promovare a sportului de masă. Manifestarea a adunat la primele două ediții peste 800 de participanți și este declarată singura competiție sportivă de acest gen din Europa care se desfășoară pe nisip și un eveniment important pe harta mondială a maratoanelor. 
 
Participanții au posibilitatea de a opta pentru mai multe curse, precum: tradiționala cursă de maraton individual pe distanța de 42,195 km, semimaraton individual 21 km și cursa individuală de 10 km. Și la ediția a treia, va avea loc inedita cursă „Family Run“, care dorește să promoveze sportul în familie și să lupte împotriva obezității infantile, fenomen care a atins cote alarmante în ultimii ani în România.
 
Până la startul evenimentului internațional din martie 2016, organizatorii au pregătit alte trei evenimente sportive tematice, care fac parte din proiectul internațional „Maratonul Nisipului“ și care vor promova sportul de masă și frumusețile orașului istoric de la malul Mării Negre:
 
31 octombrie 2015 - participanții vor purta cele mai trăsnite costume și vor sărbători Halloween-ul în alergare, la evenimentul HelloWeRun;
 
20 decembrie 2015 - cei prezenți vor intra în spiritul sărbătorilor de iarnă, alergând costumați în Moș Crăciun, în cadrul evenimentului SantaRun;
 
14 februarie 2016 - sportivii își vor arăta dragostea pentru sufletele lor pereche, de Ziua Îndrăgostiților, în cadrul evenimentului Love2Run.
 
„Datorită succesului de care s-a bucurat evenimentul de la malul mării, nu doar la nivel național, ci și la nivel internațional, am decis sa începem înscrierile cu șase luni înainte, deoarece sportivii care participă la astfel de evenimente își pregătesc din timp agenda competițională. Față de anul trecut, am pregătit și trei evenimente sportive cu tematică distractivă, care preced Maratonul Nisipului și prin care ne dorim să promovăm alergarea, ca sport de masă, pentru ca tot mai mulți locuitori ai Constanței să descopere bucuria și beneficiile mișcării în aer liber. Dacă la primele două ediții, numărul participanților a fost de peste 800 de alergători, pentru ediția din 2016, ne dorim să participe la start peste 1.000 de alergători“, a declarat Daniel Antonaru, președintele Asociației Sportive „SanaSport“.

Ti-a placut articolul?

Comentarii