Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:34 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Papazicu vrea in clubul oamenilor cu inima pe partea dreapta

ro

04 Jul, 2002 00:00 2392 Marime text

Speriat la 16 ani

Jucatorul se teme de fiecare data cand merge la doctorita Elvira Craiu * El a primit acceptul celui mai bun cardiolog din tara sa joace in continuare fotbal

Controlul medical "premontan" pe care fotbalistii Farului l-au efectuat zilele trecute a iesit bine. Cu toate acestea, Iancu Papazicu, fotbalistul caruia i-a expirat imprumutul la AS Municipal Medgidia, se temea ca "dracul de tamaie" inainte de a intra in cabinetul de analize cardiologice al medicului Elvira Craiu. Avea si de ce, pentru ca, in trecut, el a avut ceva probleme. Papazicu este perfect sanatos, dar reprezinta un caz mai special, deoarece el are inima pe partea dreapta. Este ceea ce in termeni medicali se spune situs inversus total. Jucatorul a afirmat ca acest lucru nu l-a deranjat niciodata, dar ca nu prea-i place ca, de fiecare data cand trebuie sa mearga la controlul medical, se teme de verdictul pe care-l va da doctorul. "Nu am nici o problema, singura anomalie este ca am inima pe partea dreapta. In rest, ma simt bine", a spus Papazicu. Acesta a mers chiar si la Bucuresti, unde a fost consultat de cel mai bun medic cardiolog din tara, doctorul Tintoiu. Aici el a facut coronografie si cateterism, rezultatele iesind bine, iar verdictul a fost: "apt pentru desfasurarea activitatii sportive".

Depistat la 16 ani

Chiar daca de mic a mers pe la diverse controale medicale, lui Iancu Papazicu i-a fost depistata anomalia abia la 16 ani (!). Medicul care l-a consultat atunci a pus stetoscopul in stanga, dar a avut surpriza sa constate ca inima batea in partea dreapta, dumirindu-se abia la ecografie. "Prima data m-am speriat, dupa aia m-am obisnuit", spune acum jucatorul, mirat pe atunci, alaturi de parinti, de anomalia descoperita abia la 16 ani. Afland ieri ca in tara mai sunt oameni ca el, care au infiintat chiar si un club, jucatorul si-a exprimat dorinta de a se inscrie si el in acest club. "N-am stiut de acest lucru. Sa-mi dati si mie numarul de telefon, sa-i contactez", a spus fotbalistul. Convocat la lotul national de juniori, la intonarea imnului, Papazicu a pozat cu mana stanga dusa in partea dreapta.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii