Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:17 17 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial de la MApN despre salarizarea personalului militar şi civil din Armată

ro

11 Mar, 2017 15:42 31802 Marime text
Cu privire la informațiile apărute în presă, care fac referire la poziția reprezentanților Ministerului Apărării Naționale în cadrul discuțiilor și negocierilor pe tema stabilirii sporurilor și îndemnizațiilor personalul militar, Secția presă a MApN face următoarele clarificări:

Drepturile salariale pentru personalul civil și militar din MApN, corespunzătoare lunii februarie 2017, care vor intra în plată în luna martie, sunt asigurate în conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr.1/2017, pentru stabilirea salariului de bază minim brut garantat în plată.

În cadrul tuturor negocierilor și discuțiilor purtate pe tema viitoarei legi a salarizării unice, atât la nivel politic, cât și între experții instituțiilor implicate, Ministerul Apărării Naționale a susținut constant principiul nediscriminării între corpurile de cadre și categoriile de personal care îndeplinesc funcțiuni și misiuni similare în instituțiile din sectorul public.

Pe parcursul întregului proces de negociere și elaborare a noii legi a salarizării unice, Ministerul Apărării Naționale va milita pentru implementarea unor principii juste în salarizarea personalului militar și civil, în concordanță cu specificul misiunilor încredințate, riscurile asumate și restricțiile impuse prin lege.

Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • dan 27 Aug, 2017 22:19 Daca in baza HG nr.1/2017 ,care spune ca salariul minim pe economie o sa fie 1450 lei si intra in plata din martie,de ce avem inca 950 brut in luna iulie? Cum au crescut salariile,doar fictiv? Unde se pierde diferenta,de la Guvern la Minister,sau de la Minister la UM? Cine este raspunzator?
  • gica 16 Mar, 2017 08:56 Abureli, pentru luna februarie( platit in martie) nu s-a vazut nimic. Vrem fapte nu vorbe...
  • vasile 11 Mar, 2017 22:05 nu inteleg de ce se raspunde tot in termeni vagi, daca se stie ce s-a discutat, nu se poate spune cinstit si corect ca am stabilit suma X cu sporurile Y,Z? De ce tot de ocolesc raspunsurile clare cu expresii gen ,, implementarea unor principii juste în salarizarea personalului militar și civil, în concordanță cu specificul misiunilor încredințate, riscurile asumate și restricțiile impuse prin lege,,(care sunt principiile, specificul, riscurile si restrictiile?)