Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:22 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicusor ameninta ca nu mai investeste in rugby

ro

09 Jan, 2010 03:57 1527 Marime text

nicu.jpgOficiali ai formaţiei de rugby RCJ Farul au dezminţit informaţiile apărute într-un ziar central potrivit cărora gruparea de la malul mării este în pericol de desfiinţare, după ce preşedintele Consiliului Judeţean, Nicuşor Constantinescu a declarat că nu va mai finanţa echipa.

Preşedintele CJC a declarat pentru ziarul Adevărul că va renunţa să mai investească în rugbiul românesc, acuzând FRR că ar fi dezavantajat Farul după meciul cu Dinamo. „Noua conducere a Federaţiei Române de Rugby a înţeles să se răzbune pe noi tolerând măcelul din meciul cu Dinamo. Ca atare eu nu voi mai investi in rugby-ul romanesc", a declarat Constantinescu. În schimb, directorul sportiv al echipei constănţene, Aurelian Arghir a declarat că aceste declaraţii sunt mai vechi şi nu se pune problema desfiinţării clubului din cauza problemelor financiare. „Declaraţiile preşedintelui CJC au fost făcute cu ceva timp în urmă, fiind nemulţumit de modul cum a fost gestionată situaţia la meciul cu Dinamo şi mai apoi la meciul din semifinala cu Baia Mare. Vom avea oricum o întâlnire în care vom discuta despre acest subiect", a declarat oficialul constănţean. Conducerea clubului de pe litoral acuza atunci conducerea Federaţiei Române de Rugby că a sabotat parcursul echipei de la malul mării către primul loc. Războiul dintre oficialii de la RCJ Farul şi cea a Federaţiei Române de Rugby a început după derby-ul de la Bucureşti, contra lui Dinamo, din ultima etapă a sezonului regulat al Diviziei Naţionale de Rugby, când meciul a fost întrerupt după numai cinci minute, din cauza violenţelor izbucnite între jucătorii celor două formaţii. Atunci, conducerea de la RCJ Farul a decis să scoată echipa de pe teren, partida luând astfel sfârşit. În acel moment, scorul era 3-0 pentru bucureşteni. Urmările: nouă jucători au fost internaţi la Spitalul de Urgenţă Floreasca, iar trei sportivi de la Farul au primit îngrijiri medicale. Incidentul s-a lăsat şi cu suspendări doar in echipa constănţeană, considerate abuzive de către oficialii de la malul mării. Aurelian Arghir a mai adăugat că înainte de a se instala criza financiară conducerea RCJ Farul a stabilit, cum de altfel au procedat şi celelalte echipe (de volei şi handbal) finanţate de la Consiliul Judeţean, să reducă bugetul pentru a preîntâmpina problemele generate de recesiunea economică.

Echipa se reuneşte luna viitoare

De altfel, lotul formaţiei la malul mării va relua în luna februarie pregătirile pentru viitorul sezon competiţional. Până la debutul noii ediţii de campionat, programat peste aproximativ două luni, Farul va mai disputa meciuri în Cupa României şi la turneele de rugby în 7.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • x-ulescu 10 Jan, 2010 09:58 Ai dreptate! E vorba despre ziar local, nu central si e Adevarul de Seara, nu Adevarul!!!
  • Ioana Popa 10 Jan, 2010 09:51 Amice, daca tot faci copy/paste de pe constanta.adevarul.ro, macar citeaza sursa!!!! Sau macar cititorii sa constate: http://www.adevarul.ro/locale/constanta/Constanta-_Consiliul_Judetean_nu_mai_finanteaza_rugby-ul_constantean_0_185381535.html
  • campionii 09 Jan, 2010 15:35 felicitari pt titlul de campion.
  • campionii 09 Jan, 2010 15:22 toti sunt vinovati,numai ei au dreptate,oricum felicitari pt titlul de campion.bine ca na-ti luat locul 5 din 4 echipe.