Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:19 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicolae Dobre, ales în Consiliul de Administraţie al Asociaţiei Europene a Jocurilor şi Sporturilor Tradiţionale (galerie foto)

ro

03 Nov, 2017 00:00 4211 Marime text

Constănţeanul Nicolae Dobre, preşedintele Federaţiei Române de Oină, a fost ales în Consiliul de Administraţie al Asociaţiei Europene a Jocurilor şi Sporturilor Tradiţionale, cu ocazia Adunării Generale a forului continental, care s-a desfăşurat în Spania, la Palma de Mallorca. 
 
Pe lângă Nicolae Dobre (prezent atât în calitate de delegat, cât şi de candidat pentru un loc în CA), România a fost reprezentată la acest eveniment de Cristian Văduva (vicepreşedinte al Asociaţiei Române a Jocurilor şi Sporturilor Tradiţionale), care a prezentat candidatura acestei structuri pentru a deveni membru al AEJST. Deşi este afiliată la această asociaţie din 2014, oina se bucură de o atenţie deosebită în cadrul AEJST, fapt certificat şi de rezultatul alegerilor, în urma cărora Nicolae Dobre a fost ales în CA al asociaţiei europene. Pentru acest scrutin, Nicolae Dobre şi-a prezentat candidatura împreună cu preşedintele în funcţie al AEJST, Guy Joaen (Franţa), pentru proiectul numărul 2 (funcţia de vicepreşedinte). Ca urmare, în următorii patru ani, aceste atribuţii vor fi exercitate în comun de cei doi, aşa cum prevede statutul asociaţiei.

Ce atribuţii are Nicolae Dobre 

„După 16 ani în care a condus asociaţia, dl Guy Joaen a ales să facă un pas în spate, candidând pentru vicepreşedinte împreună cu reprezentantul Federaţiei de Oină. În ce priveşte atribuţiile, cei doi sunt responsabili cu activitatea de relaţii internaţionale a asociaţiei, Nicolae Dobre având în plus şi atribuţii pentru dezvoltarea sporturilor tradiţionale în sud-estul Europei. În mod sigur, această alegere va conduce la organizarea, în scurt timp, în România, a unui Festival al Sporturilor Tradiţionale Europene. În acelaşi timp, federaţia de oină a primit invitaţii pentru participarea la evenimente similar din alte ţări, cum ar fi Franţa, Spania, Croaţia, Italia, Portugalia, Rusia, etc.“, se arată pe pagina de Facebook a Federaţiei Române de Oină.

Pere Lavega, preşedinte 

După alegerea CA al AEJST, a avut loc, conform statutului, prima şedinţă a acestui for, în cadrul căreia a fost ales preşedintele asociaţiei, în persoana lui Pere Lavega, din Spania. Bun cunoscător al jocului de oină, acesta a promis sprijin pentru organizarea, pe viitor, a cât mai multor activităţi de promovare a jocurilor şi sporturilor tradiţionale din România.
 
Sursa foto: Facebook (Federaţia Română de Oină)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii