Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:36 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nea Jiji a deschis valiza Pandorei UEFA alunga Steaua din Europa

ro

26 Dec, 2008 00:23 724 Marime text
 „Valiza cu bani" nu îi dă pace lui Gigi Becali. Chiar dacă FRF va judeca din nou cazul, însă nu pare a fi dispusă să  retrogradeze echipa Steaua Bucureşti.

Cu toate acestea, chiar dacă forul autohton va fi mai blând, se pare că UEFA este pusă pe fapte... mari, care nu îi vor face plăcere finanţatorului din Ghencea. Site-ul www.realitatea.net informează că UEFA ar putea închide porţile Europei pentru formaţia antrenată din nou de Marius Lăcătuş. Pagina de Internet menţionată spune că, chiar dacă va fi judecată din nou, Steaua nu poate ajunge în Liga a II-a. Deşi noul regulament aprobat în Adunarea Generală a Federaţiei prevede o astfel de sancţiune, clubul din Ghencea va fi judecat pe baza vechilor dispoziţii. O amendă, suspendarea pentru persoana în cauză şi depunctarea echipei cu maximum 9 puncte sunt sancţiunile pe care le riscă steliştii.

UEFA a anunţat însă că nu va rămâne indiferentă la deznodământul cazului.  „Dacă FRF va redeschide ancheta şi va lua o hotărâre definitivă împotriva Stelei, clubul ar putea fi chiar exclus din cupele europene", a declarat purtătorul de cuvânt UEFA, Thomas Giordano, citat de realitatea.net.

În Italia echipe celebre, precum Juventus Torino sau AC Milan, nu au scăpat la fel de uşor când au fost implicate în scandaluri de acelaşi gen.

În 1980, AC Milan a fost retrogradată după celebrul scandal Totonero, în care mai mulţi jucători din Serie A şi Serie B au aranjat meciuri cu scopul de a câştiga mari sume de bani la pariuri.

În 2006 a izbucnit scandalul Calciopoli, în care au fost implicate Juventus Torino, AC Milan, Fiorentina, Lazio şi Reggina. În urma probelor prezentate s-a dovedit că preşedintele torinezilor, Luciano Moggi, crease o adevărată reţea prin care plătea arbitri şi oficiali ai federaţiei pentru a beneficia de arbitraje părtinitoare.

În urma anchetei Juventus a fost retrogradată în Serie B şi i s-au anulat ultimele două titluri de campioană, iar celelalte echipe au primit între 3 şi 15 puncte depunctare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii