Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:14 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atmosferă deosebită creată de 30.000 de copii Naționala României, egalată de Norvegia în prelungiri. Tricolorii au ratat un penalty (video)

ro

16 Oct, 2019 00:06 2784 Marime text
Echipa națională de fotbal a României a încheiat la egalitate, 1-1, importantul meci cu Norvegia, jucat în această seară pe Arena Națională din București, în preliminariile Campionatului European din 2020.

Golurile au fost marcate de Mitriță (62), respectiv Sorloth (90+2).

La 0-0, tricolorii au ratat un penalty, în minutul 52, prin Pușcaș, iar în minutul 64 Fl. Andone a trimis cu capul în bară.

România (selecționer, Cosmin Contra) a jucat cu: Tătăruşanu (cpt.) - Benzar, Rus, Nedelcearu, Bancu - Anton (84 Bordeianu), Marin - Deac, Stanciu, Mitriţă (78 Nistor) - Puşcaş (63 Fl. Andone).

Într-o altă partidă din grupa României, Suedia a făcut egal cu Spania pe teren propriu, 1-1 (Berg 50 / Rodrigo 90+2), astfel că România rămâne pe locul trei în clasament: 1. Spania – 20p, 2. Suedia – 15p, 3. România – 14p, 4. Norvegia – 11p, 5. Insulele Feroe – 3p, 6. Malta – 3p.

În ultimele două jocuri din grupă, România întâlnește Suedia pe teren propriu (pe 15 noiembrie) și Spania în deplasare (pe 18 noiembrie).   

Pentru a se califica la Euro, România trebuie să învingă Suedia (cu 1-0 sau la cel puțin două goluri diferență) și să obțină un punct în Spania, judecând că Suedia nu va avea probleme în ultima etapă cu Insulele Feroe și va câștiga. Dacă ar fi învins Norvegia, tricolorii mergeau la Euro doar cu o victorie cu Suedia.   

„Deșteaptă-te române!“, din glasuri de copii. Moment emoționant!


În urma unei sancțiuni dictate de UEFA, meciul s-a disputat în tribune doar cu copii sub 14 ani, cărora le-a fost permis accesul gratuit, alături de însoțitorii lor. Au fost 30.000 de copii la meci, inclusiv de la unități de învățământ și cluburi sportive din Constanța. Momentul intonării imnurilor naționale a fost unul emoționant, atunci când micii spectatori au cântat „Deșteaptă-te române!“.
 
Sursa foto: Facebook (Echipa națională de fotbal a României)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii