Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:09 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Micii luptători de la Tomis Spartan Division Constanța Ana Tudor, o fetiţă de numai opt ani, medaliată cu aur la Jiu-Jitsu Brazilian (galerie foto)

ro

29 Sep, 2021 00:00 3663 Marime text

 
  • Robert Cîmpean a îndrumat la competiţia AJP Romania şase sportivi, bilanţul fiind de cinci medalii.
  • Ana Tudor practică Jiu-Jitsu Brazilian de aproximativ un an şi e foarte serioasă la antrenamente.
  • Radu Purcărea, Nicolas Alexandru şi Rareş Roncea s-au aflat, cu acest prilej, la prima lor competiţie.
 
O nouă competiţie la care sportivii de la clubul Tomis Spartan Division Constanța obţin medalii la Jiu-Jitsu Brazilian! Gruparea de pe litoral a participat la AJP Romania cu şase mici luptători (pregătiţi de Robert Cîmpean), iar bilanţul a fost de cinci medalii.
 
Au urcat pe podium: Ana Tudor - medalie de aur (kids 3 white/grey belts -32kg), Radu Purcărea - argint (kids 3 white/grey belts -30kg), Nicolas Alexandru - argint (infant white belts -42kg), Rareş Roncea - argint (juniori white belts -66kg) şi Fabian Andrei Toma - bronz (juvenili white belts -66kg). „Ne bucurăm că sportivii noştri au reuşit să obţină aceste rezultate, având în vedere că unii dintre ei sunt la prima competiţie, având doar câteva luni de practică în BJJ. Sperăm ca pe viitor să ne mărim lotul şi să obţinem mai multe rezultate notabile“, a declarat Robert Cîmpean (23 de ani), care a practicat, cu rezultate, mai multe sporturi de contact, precum Karate Shotokan, Ashihara Karate, Kickboxing, Jiu-Jitsu-Brazilian sau Jiu-Jitsu, dar este și arbitru certificat FRAM.
 
„Tratează antrenamentele cu foarte multă seriozitate“
 
Ana Tudor este o fetiţă de numai opt ani, care practică Jiu-Jitsu Brazilian de aproximativ un an. „Mereu tratează antrenamentele cu foarte multă seriozitate, fapt pentru care a reuşit să câştige două meciuri împotriva unor adversare cu centuri superioare ei“, a punctat Robert Cîmpean. Radu Purcărea are nouă ani şi a călcat pentru prima dată în sală la Tomis Spartan Division Constanța în urmă cu două luni. „Radu s-a făcut repede remarcat datorită calităţilor sale motrice. Fapt pentru care a reuşit să îşi învingă primul adversar, superior lui din punctul de vedere al centurii. Însă, având în vedere mica lui experienţă în BJJ, a pierdut finala împotriva unui oponent mult mai bine pregătit“, a mai menţionat antrenorul. Despre Nicolas Alexandru, acesta a spus: „Un băieţel de zece ani, foarte timid la început, dar care m-a surprins ulterior şi mă surprinde de la un antrenament la altul“.
 
Nu a fost în cea mai bună formă fizică

„Puştiul care promite mult“, Andrei Toma a avut la această competiţie dezavantajul de a nu se găsi în cea mai bună formă fizică a sa, din pricina unei mici accidentări suferite la competiția ADCC România. „Totuşi, chiar şi aşa, a reuşit să îşi finalizeze doi adversari, iar în al treilea meci a pierdut la puncte“, a arătat Robert Cîmpean. Acesta a subliniat că Radu Purcărea, Nicolas Alexandru şi Rareş Roncea s-au aflat, cu prilejul AJP Romania, la prima lor competiţie! „Sunt foarte mândru de ei şi vă garantez că o să mai auziţi de noi“, a spus antrenorul.
 
Sport de contact, care se bazează pe lupta la sol
 
Bazele clubului Tomis Spartan Division (filială a ICON România), în care se practică în principal Jiu-Jitsu Brazilian, au fost puse în noiembrie 2019. Potrivit Wikipedia, „cunoscut și ca BJJ, după prescurtarea din limba engleză (Brazilian Jiu-Jitsu), acesta este un sport de contact care se bazează pe lupta la sol și care prin folosirea tehnicilor articulare și a strangulărilor îl forțează pe oponent să renunțe la luptă. Pe principiul folosirii cât mai eficiente a tehnicii și în special a pârghiilor, în dauna atributelor fizice (greutate, forță explozivă, alonjă etc.), un practicant fără atribute fizice de excepție are șanse de reușită ridicate în luptă, în fața unui adversar superior din punct de vedere fizic. Stilul a fost creat la începutul secolului 20 de către familia Gracie, în Brazilia. BJJ-ul poate fi practicat si pentru auto-apărare alaturi de alte tehnici de lupta corp la corp, pentru aspectul competițional (Gi și No Gi) sau pentru competițiile de arte marțiale mixte (Mixed Martial Arts sau MMA)“.
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citeşte şi:
 
Clubul Tomis Spartan Division Constanța, primele medalii. Jiu-Jitsu Brazilian, practicat sub îndrumarea lui Robert Cîmpean (galerie foto)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii