Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:16 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Marinarii“ au meci cu Agricola Borcea Sâmbătă, SSC Farul Constanţa poate deveni noul lider al clasamentului

ro

17 Mar, 2018 00:00 2113 Marime text
Echipa de fotbal SSC Farul Constanţa, clasată pe locul doi în seria secundă a Ligii a 3-a, cu 35 de puncte, susţine sâmbătă meciul din etapa a 15-a a campionatului, întâlnind în deplasare, de la ora 15.00, Agricola Borcea, care a acumulat 11 puncte până acum, ocupând o poziţie periferică în ierarhie.
 
E o rundă importantă pentru SSC Farul, formaţie care are ca obiectiv promovarea imediată în Liga a 2-a şi care, în cazul unor rezultate favorabile, va trece pe primul loc în ierarhie! Liderul actual, cu 37 de puncte, este Progresul 1944 Spartac, echipă care, tot sâmbătă, are meci foarte greu, în deplasare, cu formaţia de pe poziţia a patra, cu 31 de puncte, Unirea Slobozia. O victorie a echipei ialomiţene, coroborată cu succesul SSC Farul la Borcea, echivalează cu urcarea „marinarilor“ în fotoliul de lider, cu un punct în faţa Progresului 1944 Spartac. Şi un egal la Slobozia (plus victoria, însă la un scor mare, a SSC Farul cu Agricola) ar putea duce echipa constănţeană în fruntea ierarhiei! În acest moment, Progresul 1944 Spartac are şi un golaveraj mai bun ca SSC Farul, +36 (49-13) faţă de +32 (49-17).
 

„Unirea Slobozia poate învinge pe oricine“

 
„Într-adevăr, e o etapă care ar putea aduce o schimbare de lider. Prima condiţie e să câştigăm noi la Borcea. Iar celălalt meci e un derby, locul unu cu locul patru. Slobozia e o echipă extrem de puternică. Şi-a anunţat în mod clar intenţiile de a promova. N-a pierdut niciun punct pe teren propriu. E o formaţie solidă, experimentată, care poate învinge orice adversară din serie. De ce nu şi pe Progresul 1944 Spartac? Victoria Unirii, coroborată cu un succes al nostru la Borcea, pe care ni-l dorim foarte mult, ne duce pe locul întâi. Scopul meu şi al echipei în primul rând e să ne facem noi treaba. Suntem la mâna noastră, nu a altora. Dacă ne câştigăm toate meciurile, vom promova“, a declarat Petre Grigoraş, antrenorul principal al SSC Farul.
 

Trei absenţe

 
Pentru meciul de la Borcea, antrenorii formaţiei constănţene nu pot conta pe trei jucători, toţi cu probleme medicale: Pătulea, Cocârlă şi Robu. „Agricola este o echipă nouă pentru noi, a schimbat marea majoritate a jucătorilor din tur şi se zice că s-a întărit. Noi ştim însă ce avem de făcut. Sperăm într-o evoluţie şi mai bună faţă de cea din prima etapă. Pentru noi, singura variantă e victoria. Altceva nu există. Dacă nu abordezi însă serios meciul, te poţi aştepta şi la probleme, dar sunt convins că băieţii se vor mobiliza. Sperăm ca suprafaţa de joc a stadionului de la Borcea să ne permită să ne facem jocul“, a mai spus Petre Grigoraş. În etapa precedentă, prima din retur, ambele formaţii au câştigat: SSC Farul 3-0 acasă cu FC Voluntatri II, iar Agricola 3-1 în deplasare cu Victoria Traian.
 

Celelalte partide

 
Deschisă, ieri, de partidele FC Voluntari II - CSM Rm. Sărat 0-0, Sportul Chiscani - Delta Dobrogea Tulcea 3-2 şi FCSB II - Înainte Modelu 3-2, etapa a cincea programează celelalte partide sâmbătă, de la ora 15.00: Axiopolis Cernavodă - Victoria Traian, Agricola Borcea - SSC Farul, Unirea Slobozia - Progresul 1944 Spartac şi CSM Olteniţa - Metalul Buzău. Clasament: 1. Progresul 1944 Spartac - 37p, 2. SSC Farul - 35p, 3. Axiopolis - 32p, 4. Unirea Slobozia - 31p, 5. FCSB II - 29p, 6. Metalul Buzău - 28p, 7. FC Voluntari II - 25p, 8. CSM Rm. Sărat - 17p, 9. Înainte Modelu - 16p, 10. Agricola Borcea - 11p, 11. CSM Olteniţa - 11p, 12. Delta Dobrogea Tulcea - 10p, 13. Sportul Chiscani - 7p, 14. Victoria Traian - 0p.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii