Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:20 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Loturile României de handbal pe plajă, pregătire la Venus. Antrenori și sportivi de pe litoral, angrenați

ro

09 Jun, 2021 00:00 4752 Marime text
  • Stagiul de pregătire de pe litoral al reprezentativelor se întinde până pe 20 iunie.


Echipele naționale de beach-handball ale României (seniori / senioare și juniori / junioare) se află în această perioadă pe litoral, la Venus, unde efectuează stagii de pregătire care se vor întinde până pe 20 iunie.

La această acțiune sunt angrenați mai mulți antrenori și sportivi constănțeni. Astfel, lotul de senioare îi are ca antrenori pe Adrian Georgescu și Ionuț-Deli Iorga, cei care pregătesc și formația masculină de handbal de Divizia A CS Medgidia, ocupantă a locului cinci pe țară în ultima ediție de campionat. Senioarele tricolore pregătesc Campionatul European de beach-handball, care se va desfășura în perioada 12-19 iulie, în Bulgaria, la Varna. În lotul care se pregătește la Venus în această perioadă a fost convocată și constănțeanca Andra Moroianu, care evoluează în prezent la CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud. Formată la CSS1 Constanţa (unde a început handbalul, cu profesoara Roxana Damian) şi la Centrul de Excelenţă Rm. Vâlcea, Andra Moroianu a fost desemnată în 2019 cea mai bună extremă dreapta de la Campionatul European de tineret (Under-19), desfăşurat în Ungaria, la Gyor. La Campionatul European de la Varna, România face parte din grupa B, alături de Ungaria, Croația, Norvegia și Bulgaria.

Din lotul de beach-handball junioare de la Venus face parte și o jucătoare de la CS Medgidia, Lavinia Lazăr, în timp ce reprezentativa de juniori îi are printre convocați pe Alexandru Horneț (CSS Medgidia), Amir Ablachim, Daniel Paraschiv și Ayar Murtaza (toți trei, de la HC Dobrogea Sud Constanța). Selecționerul echipei de handbal pe plajă seniori este cunoscutul tehnician constănțean Aihan Omer, iar din lot fac parte și trei jucători de la CS Medgidia (Ştefan Moroşanu, Claudiu Marcu şi Andrei Mureşan).

PRECIZĂRI

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Facebook (CS Medgidia)



Citește și:

Cantonament la Venus
Trei handbalişti de la CS Medgidia, convocaţi la Naţionala de beach-handball a României


Handbaliştii Ayar Murtaza şi Alexandru Horneț, convocaţi la lotul naţional de cadeţi al României

Dueluri România - Serbia la handbal. Din lotul tricolor au făcut parte şi şase tineri de la HC Dobrogea Sud Constanţa



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii