Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:11 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE TEXT. Superliga 2023 / 2024 Farul Constanța, egal la Ovidiu cu CFR Cluj. Calificarea în play-off se va decide în ultima etapă (GALERIE FOTO)

ro

02 Mar, 2024 19:26 1607 Marime text

Farul Constanța, campioana în exercițiu a României, și CFR Cluj se vor înfrunta astăzi, 2 martie 2024, de la ora 20.00, la Ovidiu, în etapa a 29-a a Superligii 2023/2024, penultima din sezonul regular.

Clubul constănțean a anunțat că toate biletele de intrare la meci s-au epuizat.

În clasament, Farul se află pe locul cinci, cu 41 de puncte, pe când CFR Cluj ocupă poziția a treia, cu 49 de puncte.

„Marinarii“ sunt în căutarea ultimelor puncte care să îi califice în play-off, în timp ce echipa clujeană este deja matematic în Top 6.

În etapa trecută, Farul a cedat în deplasare cu U Cluj (0-1), iar CFR Cluj a ratat pe final victoria din deplasarea cu Oțelul, meciul încheindu-se la egalitate, 2-2, după ce gazdele au egalat în prelungiri, din penalty.

Farul nu a reușit să câștige în ultimele două meciuri jucate acasă, înregistrând un egal (1-1 cu Oțelul) și o înfrângere (0-2 cu Dinamo).
 
Echipele de start:
 
Farul (manager tehnic, Gheorghe Hagi): Buzbuchi (cpt.) - Dussaut, Boli, M. Popescu, Kiki - R. Deaconu, Nedelcu, Vînă - Grigoryan, L. Munteanu, Rivaldinho.
Rezerve: Șt. Mușat - Sîrbu, Dănuleasă, Grosu, Gustavo Marins, Queiros, Grameni, Budescu, Banu, I. Cojocaru, Andronache, Benchaib.
 
CFR Cluj (antrenor, Adrian Mutu): Sava - Cr. Manea (cpt.), Boben, Ajeti, Abeid - Muhar, K. Keita, Tachtsidis - Fică, Bîrligea, Otele.
Rezerve: Hindrich, Bălgrădean - Camora, Mogoș, M. Ilie, Aussi, Fofana, R. Filip, Avounou, Serebe, Michael.

UPDATE:

Meciul a început. Lovitura simbolică de start a fost dată de Dumitru Tănase, fost jucător important al Farului, care a împlinit recent 80 de ani. 

Produs al Centrului de copii și juniori al Farului, Dumitru Tănase a evoluat în aproape 200 de meciuri în Divizia A în tricoul alb-albastru, debutând la vârsta de 19 ani, la 24 noiembrie 1963, în meciul Steagul Roșu Brașov - Farul Constanța, scor 0-1.

Cu prilejul împlinirii a 80 de ani, echipa Farul i-a oferit un tricou cu numărul 80, semnat de jucători și de managerul tehnic Gheorghe Hagi.

UPDATE:

În minutul 18, Grigoryan a creat pericol în careul CFR-ului. 

UPDATE:

În minutul 23, Rivaldinho și Louis Munteanu nu-l pot învinge pe portarul Sava din apropiere! În ultimele minute, Farul se arată mai periculoasă, este mai prezentă în atac.   

UPDATE:

În minutul 30, Louis Munteanu ratează cea mai mare ocazie a meciului de până acum, șut din careu, scor de pe linia porții. Imediat, Kiki trage periculos, dar e corner. La o fază ulterioară, Louis Munteanu are un nou șut, respins de Sava. 

UPDATE:

În minutul 35, are și CFR Cluj o situație, în urma unui corner. Ajeti trage slab pe lângă, din poziție bună în careu. După care Tachtsidis șutează bine, iar Buzbuchi acordă corner.  

UPDATE:

S-a încheiat prima repriză, scorul este 0-0. 

UPDATE:

A început partea secundă. Prima ocazie a repriză îi aparține CFR-ului, prin Manea, care trage din careu, dar nu-l poate învinge pe Buzbuchi. Acesta e căpitanul Farului, în lipsa lui Larie.  

UPDATE:

În minutul 57, Tachtsidis șutează din afara careului, pe lângă poartă. Un minut mai târziu, Farul face două schimbări, Rivaldinho - Cojocaru și Grigoryan - Grameni.  

UPDATE:

În minutul 65, se deschide scorul, Farul face 1-0. după golul lui Ronaldo Deaconu, care a marcat cu un șut în careu.

UPDATE:

Noi schimbări la Farul, în minutul 70: Mihai Popescu - Queiros, L. Munteanu - Budescu și R. Deaconu - Sîrbu. Și la CFR Cluj au fost operate două modificări: Tachtsidis - Avounou și Bîrligea - Michael, în minutul 69.

UPDATE:

Alte schimbări la CFR Cluj, în minutul 76: Fică - Filip și Manea - Mogoș. 

UPDATE:

În minutul 82, CFR Cluj egalează! A macat Ajeti, cu un șut foarte frumos din careu, după un corner. 

UPDATE:

S-a încheiat meciul, scorul final fiind 1-1. Dacă învingea, Farul obținea calificarea matematică în play-off. După un meci pe care meritau să-l câștige, contra unui adversar dificil, „marinarii“ au mai luat totuși un punct în cursa pentru accederea în Top 6. Totul se va decide în ultima etapă, când echipa de pe litoral joacă în deplasare cu ultima clasată, FC Botoșani.

Citește și:

Gheorghe Hagi, după Farul Constanța - CFR Cluj 1-1
„Meritam victoria. Am făcut un meci foarte bun“

Numai un rezultat de egalitate în partida cu CFR, 1-1, la capătul unei partide în care Farul ar fi meritat victoria. Cu un joc sigur încă din start, atât în defensivă, chiar dacă a lipsit căpitanul Ionuț Larie, cât și în atac, unde Grigoryan, Munteanu și Riva au creat mai mereu pericol, Farul putea marca cel puțin o dată în primele 45 de minute. A făcut-o în min.66, prin Deaconu după o pasă primită de la Munteanu și se părea că "marinarii" vor obține cele trei puncte meritate. Din păcate, în min. 82, Ajeti a reușit să restabilească egalitatea cu o execuție de generic, stabilind și scorul final, se arată pe site-ul oficial al Farului.

 
Au evoluat:

Farul (manager tehnic, Gheorghe Hagi): Buzbuchi - Dussaut, Boli, M. Popescu (70 Queiros), Kiki - Vînă, Nedelcu, Deaconu (70 Sîrbu) - Grigoryan (58 Grameni), L. Munteanu (70 Budescu), Rivaldinho (58 Cojocaru).

CFR Cluj (antrenor, Adrian Mutu): Sava - Manea (77 Mogoș), Boben, Ajeti, Abeid - Muhar, Keita, Tachtsidis (69 Avounou) - Fica (77 Filip), Bîrligea (69 Michael), Otele.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanța

Citește și:


UPDATE. Superliga 2023/2024. Farul Constanța - CFR Cluj
Hagi - „Am încredere că vom face un meci foarte bun“ (VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii