Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:42 26 06 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 16. România a câştigat! E prezent şi ambasadorul Hans Klemm Meci de baseball SUA – România, la Constanţa (galerie foto+video)

ro

15 Apr, 2017 10:45 4270 Marime text
Astăzi, 15 aprilie, la Constanţa, pe stadionul „Portul”, se desfăşoară un meci-eveniment de baseball între echipa SUA, reprezentată de militarii americani din România, şi echipa naţională de baseball a României. 

Meciul celebrează 70 de ani de când, pe 15 aprilie 1947, legendarul Jackie Robinson, primul jucător de baseball de culoare, a intrat pe terenul Ebbets din Brooklyn, New York, spărgând barierele discriminării rasiale. Astfel, Jackie Robinson a devenit un nume de referinţă pentru lupta pentru egalitate, pentru combaterea discriminării rasiale, dar şi pentru promovarea diversităţii şi a toleranţei.
 
Spectatorii au parte de o atmosferă de sărbătoare tipic americană, cu muzică, răcoritoare, stadionul „Portul” fiind pregătit să găzduiască partida demonstrativă de baseball. Tribuna oficială a fost amenajată, au fost aduse scaune şi au fost puse gradene de lemn. De menţionat că zona a fost împrejmuită cu un element decorativ american. De asemenea, a fost amenajată o zonă cu mâncare tradiţională românească, iar voluntarii împart tricouri cu însemnele evenimentului şi pliante cu regulile jocului de baseball.

 
Amintim că va fi prezent şi ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, care va vorbi în deschiderea meciului, alături de primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, şi de preşedintele Federaţiei Române de Baseball şi Softball, Andrei MirescuDavid Burlacu, elev al Şcolii nr. 30 din Constanţa, va intona imnurile României şi Statelor Unite ale Americii, iar cercetaşi marini din Constanţa vor purta cele două drapele. Primarul Constanţei va arunca prima minge a meciului.

UPDATE 16, ora 13.15

Hans Klemm şi Decebal Făgădău au primit din partea Federaţiei Române de Baseball şi Softball câte un tricou şi o şapcă ale fiecărei echipe cu numele lor şi numărul 42.Echipa României, câştigătoarea partidei, a primit trofeul Jackie Robinson, care a fost înmânat de Hans Klemm.


UPDATE 15, ora 13.03

Meciul s-a încheiat. România a câştigat cu 7-2!

UPDATE 14, ora 13.01

SUA au mai făcut un punct, scorul este acum 7-2 pentru România.

UPDATE 13, ora 12.56

Înainte de începerea reprizei a şaptea, ultima, scorul este 7-1 în favoarea României. În tribunele stadionului „Portul" sunt şi mici practicanţi de baseball din alte judeţe, care îi fac galerie echipei României.

UPDATE 12, ora 12.50

Din echipa României fac parte: Dan Panaitescu - Bucureşti, Andrei Mihai - Bucureşti, Eduard Pârvu - Botoşani, Sorin Şerbănescu - Bucureşti, Andrei Mirescu (preşedintele Federaţiei) - Bucureşti, Adrian Preda - Bucureşti, Lucian Manole - Bucureşti, Iulian Şerban - Călăraşi, Bogdan Pârvu - Botoşani, Andrei Adumitrachioaie - Bucureşti, Beniamin Pârvu - Botoşani, Vlad Becsan - Bucureşti şi Cristian Leonida - Bucureşti.
 
Antrenor al lotului tricolor este Gabriel Adumitrachioaie, care îndeplineşte şi funcţia de secretar general al Federaţiei Române de Baseball şi Softball.

UPDATE 11, ora 12.37

Echipa SUA a reuşit primul punct din meci. Tricolorii conduc cu 5-1.

UPDATE 10, ora 12.35

A început repriza a cincea. Scorul a devenit 5-0 pentru România!

UPDATE 9, ora 12.21

La jumătatea reprizei a patra, scorul e 2-0 în favoarea României.

UPDATE 8, ora 12.13
 
Primarul Decebal Făgădău spune că acest eveniment marchează un moment important din istoria baseball-ului din SUA.
 

„A fost prima aruncare din viaţa mea la un meci de baseball şi mă bucur că a avut loc la Constanţa, la o partidă atât de importantă. Această confruntare marchează un moment important din istoria baseball-ului din SUA, care aminteşte de sport, de unirea oamenilor, de curaj şi de toleranţă, totul transformându-se într-o sărbătoare. În Constanţa, există toleranţă şi oameni uniţi, iar sportul e la el acasă. Ne propunem să construim din această zi un eveniment anual. Apreciez prezenţa atâtor constănţeni la acest eveniment, în ciuda faptului că e Sâmbăta Mare”, a declarat Decebal Făgădău.UPDATE 7, ora 12.04

În timpul desfăşurării partidei, un reprezentant al Federaţiei Române de Baseball şi Softball comentează jocul. Explică regulile acestuia şi oferă date despre istoria baseball-ului în România.

UPDATE 6, ora 11.55

În cadrul evenimentului sportiv, ambasadorul Hans Klemm a spus că drepturile minorităţilor sunt valori respectate atât de România, cât şi de SUA.
 

„Marcăm astăzi mai multe evenimente, atât meciul de baseball în cinstea lui Jackie Robinson, cât şi parteneriatul România - SUA, câte a făcut posibilă derularea acestei partide. Celebrăm curajul lui Jackie Robinson, care a fost primul afro-american care a spart barierele de culoare, devenind un simbol al egalităţii şi al respectului. Drepturile minorităţilor sunt valori respectate atât de România, cât şi de SUA. Jackie Robinson a ridicat vocea pentru toleranţă”, a spus Hans Klemm.

 

„Fie ca cea mai bună echipa să câştige jocul de astăzi!”, a mai spus ambasadorul SUA în România.UPDATE 5, ora 11.42

În tribunele stadionului „Portul” asistenţa este numeroasă. De precizat că toate tricourile jucătorilor, inclusiv tricoul pe care scrie numele ambasadorului SUA în România, au inscripţionate numărul 42, acesta fiind şi numărul purtat de legendarul Jackie Robinson. Ulterior, acest număr a fost retras, nicio echipă din Major League nemaialocându-l, în semn de respect.

UPDATE 4, ora 11.30

Meciul a început, după ce primarul Decebal Făgădău a aruncat prima minge. Înainte de începerea partidei, au ţinut discursuri ambasadorul Hans Klemm, primarul Decebal Făgădău şi Andrei Mirescu, preşedintele Federaţiei Române de Baseball şi Softball.
 
Menţionăm că la acest meci se va juca varianta scurtă a jocului de baseball, de şapte reprize. Demn de remarcat este prezența, în imediata apropiere a ambasadorului Klem, a lui Iusuf Muurat, muftiul Cultului Musulman din România, şi a fostului deputat UDTTMR Amet Varol.  

  
UPDATE 3, 11.02

În aceste momente, David Burlacu, elev al Şcolii nr. 30 din Constanţa, interpretează cele două imnuri naţionale.UPDATE 2, ora 10.56

În urmă cu puţin timp, la stadion a ajuns şi ambasadorul SUA în România, Hans Klemm. Este însoţit de primarul Decebal Făgădău.


 
UPDATE 1, ora 10.50

La stadion sunt prezenţi şi Nicolae Dobre, preşedintele Federaţiei Române de Oină, dar şi reprezentanţi ai DSJT Constanţa, precum Mariana Solomon, Emil Ionescu şi Marian Ţuţuianu.
 
În altă ordine de idei, copiii au o zonă amenajată separat, unde joacă baseball. 

Cercetaşi marini din Constanţa poartă cele două drapele.


Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Citeşte şi

Ti-a placut articolul?

Comentarii