Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:13 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La prima participare internaţională, Sabrina Maneca Voinea a cucerit trei medalii de aur la Memorialul „Elek Matolay“ (galerie foto)

ro

04 Apr, 2019 00:00 3764 Marime text
Gimnasta constănţeană Sabrina Maneca Voinea, de la CS Farul, s-a făcut remarcată şi pe plan internaţional, odată cu primele sale medalii la o competiţie desfăşurată în afara României!
 
Trei sportive, Sabrina Maneca Voinea, Amalia Puflea şi Amalia Ghigoarţă, componente ale programului „Ţară, ţară, vrem campioane!”, au participat la un concurs din Ungaria, Memorialul „Elek Matolay“, iar Sabrina şi Amalia Puflea s-au aflat cu acest prilej la prima lor participare internaţională! Fiică a marii campioane Camelia Voinea (care o şi antrenează), Sabrina a cucerit trei medalii de aur în Ungaria, la individual compus, la sărituri şi la sol, la sărituri calificându-se în finală cu cel mai mare punctaj. Mica gimnastă a avut astfel un debut de bun augur în întrecerile internaţionale.
 

Cinci medalii pe aparate

 
„Dominaţie a României în finalele pe aparate! O zi de concurs care ne reaminteşte de valorile şi tradiția gimnasticii artistice româneşti“, s-a menţionat pe pagina de Facebook „Lotul Feminin de Gimnastică a României“. În finalele pe aparate, pe lângă Sabrina a urcat pe podium şi Amalia Puflea, cele două cucerind împreună cinci medalii, cele două de aur ale constănţencei, plus două de aur (la paralele şi bârnă) şi una de bronz (la sol) ale Amaliei.
 

Titlurile Cameliei Voinea

 
Cele trei gimnaste au fost însoţite la memorial de antrenorii Lucian Sandu, Raluca Bugner şi Camelia Voinea. Ultima, ca gimnastă, a fost campioană mondială cu echipa României, în 1987, la Rotterdam, vicecampioană olimpică cu echipa la Seul, în 1988, vicecampioană mondială cu echipa, în 1985, la Montreal, şi vicecampioană europeană la sol, în 1987, la Moscova.
 
Sursa foto: Facebook (Lotul feminin de gimnastică a României)
 
Citeşte şi:
 
Remarcată deja de Octavian Belu şi Mariana Bitang Sabrina Alexia Maneca a preluat ştafeta de la mama sa, Camelia Voinea (galerie foto)

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii