Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:46 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Nu doar plecarea lui este un șoc“ La numai 29 de ani, un handbalist de la HC Dobrogea Sud Constanța a pus punct carierei de sportiv

ro

03 Feb, 2022 00:00 5209 Marime text
 
  • Interul dreapta de 1,90 m și 90 kg s-a despărțit de HCDS.
  • În meciul câștigat în deplasare cu Potaissa Turda, la nouă goluri, jucătorul a fost cel mai bun marcator al echipei constănțene.
  • Aflată pe locul doi în clasament, HC Dobrogea Sud va juca în etapa viitoare în fieful Stelei București. 
 
HC Dobrogea Sud Constanța a anunțat decizia surprinzătoare a handbalistului croat Marko Buvinic de a renunța la activitatea competițională, la numai 29 de ani. Interul dreapta de 1,90 m și 90 kg s-a despărțit de HCDS, care îl achiziționase în vara anului trecut, cele două părți înțelegându-se atunci pentru un contract pe un sezon.
 
„Ne pare rău că Marko a părăsit echipa, încercăm să-i înțelegem motivele. În ultima perioadă, am insistat să îl convingem să mai rămână și să joace măcar primele 4 etape, însă nu s-a putut. Nu doar plecarea lui este un șoc, ci și decizia de a renunța la handbal pentru totdeauna. Îi mulțumim pentru tot ce a reușit în tricoul HCD și îi dorim mult succes în orice va alege să facă mai departe“, este mesajul clubului de pe litoral. 
 
„Salut, familia HCD și fanii! Am să vă dau o veste. Am decis să pun punct carierei de handbalist, din motive personale. Dar, în același timp, vreau să vă spun că sunt foarte bucuros că am făcut parte din acest club și sunt recunoscător pentru sprijinul suporterilor. De fiecare dată când am intrat în Sala Sporturilor, i-am simțit aproape. Încă o dată, mulțumesc și succes în partea a doua a sezonului! Vă urez și toate cele bune în viață! Hai, Constanța!“, a menționat Marko Buvinic.  

„Raso, Nistor, Buvinic… Mai pierdem un jucător, chiar acum, când aveam nevoie atât de mult de întregul lot. Marko Buvinic a luat o decizie neașteptată la începutul acestui an: își încheie cariera de jucător, la nici 30 de ani! Marko Buvinic a fost al doilea marcator al echipei în cele 20 de meciuri disputate în prima parte a sezonului, cu 49 de goluri, după Alexandru Andrei (52). Marko și-a trecut în palmares Supercupa României alături de HC Dobrogea Sud“, se arată pe site-ul oficial al clubului.
 
Argint european cu reprezentantiva Under-20 a Croației
 
Marko Buvinic este vicecampion al Macedoniei cu Metalurg Skopje și de patru ori vicecampion al Croației cu Nexe Nasice, echipă cu care a jucat și în Final Four-ul SEHA League. Marko este si de două ori finalist al Cupei Croației și are în palmares și un argint european cu reprezentantiva Under-20 a Croației. „Croat. Inter. Stângaci. Echipa noastră și-a asigurat, la 9 metri, serviciile unui jucător aflat în plină maturitate sportivă“, era prezentat jucătorul la venirea la Constanța.
 
Cel mai bun marcator al HCDS în victoria de la Turda
 
În etapa a treia a actualului sezon al Ligii Naţionale, pe 24 septembrie 2021, „delfinii“ au jucat în deplasare cu Potaissa Turda, vicecampioana din sezonul trecut, iar formaţia de pe litoral a obţinut o victorie senzaţională, la nouă goluri, scor 28-19 (16-8). În acel meci, principalul marcator al HCDS a fost Marko Buvinic, cu opt goluri. Victoria a venit la scurt timp după ce formația constănțeană fusese învinsă la diferenţă de 11 goluri, în deplasare, de echipa poloneză Orlen Wila Plock în prima manşă a turului doi preliminar al European League. Succesul cu Potaissa a fost de bun augur înainte de meciul european, în care HCDS a făcut o figură frumoasă în faţa propriului public, obținând o victorie de palmares, scor 26-20 (14-9).
 
„Mergem la Steaua să câștigăm!“
 
În acest moment, HC Dobrogea Sud se află pe locul doi în clasament, cu 40 de puncte, pierzând prima partidă de campionat din noul an, 27-29 (13-12) pe teren propriu cu Potaissa Turda. „Ne așteptam la un meci foarte greu. Chiar dacă avem doi jucători lipsă față de anul trecut, noi am sperat și ne-am dorit foarte mult să câștigăm. Într-adevăr, Turda este o echipă foarte bună. A jucat bine și a reușit să întoarcă rezultatul și să-și recupereze punctele pierdute în tur acasă. Este clar că au apărut ceva problem la acest meci, dar, cu siguranță, vor fi puse la punct până la meciul cu Steaua. Mergem la Steaua să câștigăm!“, a declarat Ionuț Stănescu, președintele HCDS, potrivit site-ului oficial al clubului.
 
Disputa de pe terenul Stelei, echipă care ocupă locul patru, cu 36 de puncte, e programată, în etapa a 17-a, duminică, 6 februarie, de la ora 15.30, la Chiajna, în direct la TVR1. 
 
Fanii le-au oferit premiile
 
La meciul cu Potaissa, fanii HCDS care au participat la concursul organizat de club pentru premiile anului 2021 le-au oferit trofeele câștigătorilor: Daniel Vasile - cel mai bun jucător; Daniel Susanu - revelația anului; Ionuț Stănescu jr. - juniorul anului; Alexandru Andrei - autorul celui mai frumos gol din 2021. Premiul pentru victoria anului (cea cu Dinamo, care a adus în vitrina clubului trofeul Supercupei României) l-a primit, din partea echipei, Zoran Nikolic. De asemenea, lui Leon Raso (care e accidentat) îi va fi trimis acasă, în Slovenia, trofeul pentru transferul anului.
 
„Încercăm să implicăm comunitatea din Constanța“
 
„Le mulțumim suporterilor că au fost alături de noi, că vin să ne susțină și în condițiile actuale. A fost un meci strâns și îmi pare rău că nu am revenit, deși le-am dat senzația de mai multe ori că o putem face. A fost o atmosferă foarte bună. Încercăm să implicăm comunitatea din Constanța, să vină cât mai aproape de noi. Acum, suporterii au fost pe parchetul sălii și le-au dat premiile jucătorilor pe care tot ei i-au votat. Mă bucur că suntem în contact cu spectatorii și fanii noștri, vrem să îi ținem tot timpul aproape“, a mai spus Ionuț Stănescu, conform sursei citate.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Imaginea a fost preluată de pe pagina de Facebook a HC Dobrogea Sud. Sursa foto: Daniel Ivan
 
Citește și:
 
HC Dobrogea Sud Constanţa
Marko Buvinic - „Orice sezon nou este o provocare pentru mine“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii