Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:12 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

HC Dobrogea Sud Constanţa Marko Buvinic - „Orice sezon nou este o provocare pentru mine“

ro

26 Jul, 2021 00:00 2483 Marime text
 

 
  • Interul dreapta croat Marko Buvinic a semnat un contract pe un sezon cu HC Dobrogea Sud Constanţa.  
  • Buvinic este vicecampion al Macedoniei cu Metalurg Skopje, de patru ori vicecampion al Croației cu Nexe Nasice, echipă cu care a jucat și în Final Four-ul SEHA League.
  • Handbalistul are în palmares și un argint european cu reprezentantiva Under 20 a Croației.
 
Croatul Marko Buvinic, handbalist de 1,90 m şi 90 kg, se numără printre jucătorii achiziţionaţi de HC Dobrogea Sud Constanţa în această vară.
 
Jucătorul, care evoluează pe postul de inter dreapta, a semnat un contract pe un an cu gruparea de pe litoral şi s-a integrat deja programului de pregătire al HCDS. „Îmi place să am provocări noi în carieră. Am ales Constanța pentru că am primit o ofertă bună și pentru că aici handbalul are o lungă și frumoasă tradiție. Echipa are mulți jucători buni, abia aștept să fim coechipieri. Orice sezon nou este o provocare pentru mine. Sper să parcurgem bine perioada de pregătire și, cu puțin noroc, să trecem de tururile preliminare din Europa League. Nu avem foarte mult timp la dispoziție până la primele meciuri oficiale, dar cred că vom fi o echipă bună după această perioadă de pregătire“, a declarat Buvinic, potrivit site-ului oficial al clubului.
 
„Croat. Inter. Stângaci. Echipa noastră și-a asigurat, la 9 metri, serviciile unui jucător aflat în plină maturitate sportivă. Marko Buvinic (29 de ani) este vicecampion al Macedoniei cu Metalurg Skopje, de 4 ori vicecampion al Croației cu Nexe Nasice, echipă cu care a jucat și în Final Four-ul SEHA League. Marko are în palmares și un argint european cu reprezentantiva Under 20 a Croației!“, mai arată sursa citată.
 
Pe lângă Marko Buvinic, HCDS a mai transferat în această vară cinci jucători: interul stânga Liviu Caba, centrul sloven Leon Raso, extrema dreaptă Strahinja Stankovic, din Serbia, interul stânga bosniac Marin Vegar și extrema dreaptă Mihai Loghin. Pe 25 august, HC Dobrogea Sud dispută meciul cu Dinamo București contând pentru Supercupa României, iar două zile mai târziu formația constănțeană debutează în campionat, întâlnind în deplasare CSM București. În primul tur preliminar al Ligii Europa, HC Dobrogea Sud va întâlni echipa maghiară Csurgoi KK. Turul dublei manșe se va disputa în Ungaria, pe 28 sau 29 august, în timp ce returul va avea loc la Constanța, pe 4 sau 5 septembrie. 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (HC Dobrogea Sud)
 
Citeşte şi:
 
Vremea revanșei pentru HC Dobrogea Sud Constanța. Meci cu Csurgoi, care, acum doi ani, s-a calificat în ultima secundă!
 
HC Dobrogea Sud Constanţa a transferat şi un internaţional croat
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii