Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:04 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La numai 17 ani, aproape 50 de partide în sezonul 2021/2022 Eduard Radaslavescu - „De acum încolo începe cu adevărat fotbalul pentru mine“

ro

28 May, 2022 00:00 3457 Marime text

 
  • Mijlocașul a debutat în Liga 1 într-un meci în deplasare cu FC Argeș și tot pe stadionul din Trivale a și înscris apoi primul său gol în Liga 1.
  • În februarie 2022, într-un amical al Farului cu echipa bulgară Cerno More Varna, Eduard a purtat banderola de căpitan al „marinarilor“.   
  • În lotul lărgit pentru Euro U-19, Farul are opt jucători, iar Unirea Constanța - patru.
 
Sezonul 2021/2022 a adus multe premiere în cariera tânărului fotbalist Eduard Radaslavescu, de la Farul Constanța, care a debutat în Liga 1, a jucat titular și a și marcat primul său gol în eșalonul de elită. „Rada“ a avut evoluții de top, cu goluri, și sub tricolor, iar cu echipa națională Under-19 s-a calificat la turneul final al Campionatului European.
 
În stagiunea recent încheiată, tânărul mijlocaș a disputat, la numai 17 ani, aproape 50 de partide în toate competițiile (Liga 1, Liga a 3-a, Liga Elitelor U-19, echipa națională). „Când ești tănăr, ai multe meciuri, la toate categoriile. Sunt fericit, a fost primul meu contact cu Liga 1. M-am descurcat destul de bine, însă de acum încolo începe cu adevărat fotbalul pentru mine. În continuare, îmi propun să am cât mai multe meciuri la echipa de club și la selecționatele României, cu cât mai multe reușite, să-mi ajut echipa“, a declarat Eduard Radaslavescu, la Farul TV.
 
Debutul și golul, în meciuri cu FC Argeș
 
Mijlocașul a debutat în Liga 1 într-un meci în deplasare cu FC Argeș (câștigat de gazde cu 2-1), în octombrie 2021, și tot pe stadionul din Trivale a și înscris apoi primul său gol în Liga 1, în aprilie 2022, în victoria cu 2-0 a Farului, din play-off. La data respectivă, Rada a fost al 52-lea jucător crescut și format la Academia Gheorghe Hagi care a debutat în prima divizie cu echipa de pe litoral, începând cu 2012. În februarie 2022, într-un amical al Farului cu echipa bulgară Cerno More Varna, Eduard a purtat banderola de căpitan al „marinarilor“.  
 
„Să o luăm pas cu pas“
 
„Ne-am îndeplinit principalul obiectiv, acela de a intra în play-off. A fost un an bun, cu meciuri reușite, dar și unele mai puțin bune. Având în vedere că e primul an de după unirea fotbalistică de la Constanța, suntem mulțumiți de ce am realizat. În sezonul viitor, va trebui însă să depășim aceste performanțe. Suntem foarte mulți jucătpri tineri în lotul echipei mari, dar cei experimentați ne ajută mereu, cu gânduri bune, ne spun ce să facem, sunt lângă noi zi de zi. Le mulțumim fanilor că au fost mereu alături de noi, și acasă, și în deplasare, susținându-ne. Sperăm și la anul să fie în număr mare lângă echipă. După vacanță, vreau să vin pregătit pentru noul sezon, că ne așteaptă o stagiune grea și importantă. Trebuie să o luăm pas cu pas și să ne batem, la vârful ierarhiei, cu echipele puternice din România“, a mai spus Eduard Radaslavescu, conform sursei citate.     
 
„Să reprezentăm cu onoare și mândrie România“
 
În lotul lărgit pentru Euro U-19, Farul are opt jucători: Eduard Radaslavescu, Nicolas Popescu, Enes Sali, Dan Sîrbu, Gabriel Dănuleasă, Răzvan Tănasă, Luca Andronache și Ștefan Bodișteanu. „Suntem foarte fericiți că a venit această convocare și că suntem mulți jucători de la Farul. Mergem să reprezentăm cu onoare și mândrie România la un turneu final și să facem o figură frumoasă. Trebuie să o luăm meci cu meci și să obținem și calificarea la Campionatul Mondial. Ar fi foarte bine să jucăm toți cei de la Farul în echipa de start, că ne știm bine de la club, dar și cu ceilalți ne înțelegem foarte bine. Am făcut o familie frumoasă la Under-19“, a menționat Eduard Radaslavescu.
 
Și Unirea Constanța are jucători în lotul extins
 
Campionatul European va avea loc în Slovacia, în perioada 18 iunie - 1 iulie, iar reprezentativa României, pregătită de Adrian Văsâi, va evolua în grupă cu Italia, Franța și Slovacia. Între 27 mai și 3 iunie, tricolorii participă la primul stagiu de pregătire, la Miercurea Ciuc. În lotul extins pentru turneul final au fost incluși și patru jucători de la Unirea Constanța: fundașul Alexandru Șuteu, mijlocașii Paul Coza și Aurelian Ciuciulete și atacantul Andreas Chirițoiu.  
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța
 
Citește și:
 
Farul Constanța, prima victorie în play-off. Tânărul Eduard Radaslavescu a marcat în premieră în Liga 1
 
Dănuleasă și Radaslavescu, de la Farul Constanța, au înscris pentru România U19 la Turul de Elită! Gol și pentru Chirițoiu (Unirea Constanța) (VIDEO)
 
„E o onoare“
Tinerii Eduard Radaslavescu și Roberto Mălăele, căpitani la Farul Constanța în meciul cu Cerno More Varna (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii