Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:10 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„E o onoare“ Tinerii Eduard Radaslavescu și Roberto Mălăele, căpitani la Farul Constanța în meciul cu Cerno More Varna (GALERIE FOTO)

ro

04 Feb, 2022 00:00 3936 Marime text


 
  • Conduși cu 2-0 încă din minutul 5, „marinarii“ au egalat în minutul 75, pentru ca scorul final să fie 3-2 în favoarea formației din țara vecină, care a marcat golul victoriei în minutul 90+4.
  • În această partidă, Farul a folosit mai mulți juniori din cadrul academiei proprii, 16 dintre jucătorii trimiși pe teren fiind născuți după 1 ianuarie 2002.
  • Căpitanul cu care a început Farul meciul a fost Eduard Radaslavescu, în vreme ce, după pauză, banderola a fost purtată de Roberto Mălăele.
 
Farul Constanța a disputat miercuri, în baza Academiei Hagi, un meci amical cu Cerno More Varna (echipă clasată pe locul trei în prima ligă a Bulgariei).
 
Conduși cu 2-0 încă din minutul 5, „marinarii“ au egalat în minutul 75, pentru ca scorul final să fie 3-2 în favoarea formației din țara vecină, care a marcat golul victoriei în minutul 90+4. În această partidă, Farul a folosit mai mulți juniori din cadrul academiei proprii, 16 dintre jucătorii trimiși pe teren fiind născuți după 1 ianuarie 2002. „Un joc bun, util, în care conducerea tehnică a putut vedea, împotriva unui adversar puternic, mulți dintre tinerii care pot face pasul la prima echipă a Farului“, este mesajul Farului.
 
Premieră pentru „Rada“
 
Managerul tehnic al echipei de pe litoral, Gheorghe Hagi, a început meciul cu Brănescu - Mladen, Bîrzu, Dănuleasă, Buta - Radaslavescu, R. Pires, Bodișteanu - Moldoveanu, Ad. Petre, E. Sali, căpitan fiind tânărul de 17 ani Eduard Radaslavescu. „E o onoare să fiu pentru prima oară căpitan la această echipă. Sper să o duc cât mai bine în continuare și să demonstrez cât mai mult“, a declarat „Rada“, tânăr care a lăsat o frumoasă impresie în meciurile în care a jucat la Farul până acum în Liga 1.
 
Titular la debutul în Liga 1
 
În meciul de miercuri, la Farul au mai jucat: Mușat - Maftei, Duțu, Sîrbu, Borza, Martinovic, N. Popescu, Mălăele, Călin, Mitulețu, Casap, Malama, Cojocaru și Tănasă. În partea secundă a partidei, în care Radaslavescu nu a mai evoluat, căpitanul Farului a fost mijlocașul Roberto Mălăele (18 ani), trimis pe teren din minutul 46. Nepot al cunoscutului actor, regizor, caricaturist şi scriitor român Horaţiu Mălăele, Roberto este și el un fotbalist cu calități deosebite și a debutat în Liga 1 în vara anului trecut, când a fost titular în partida UTA - Farul 0-0, din prima etapă a sezonului 2021/2022. Tânărul mijlocaș a avut însă ghinionul de a se accidenta în acel meci, suferind o întindere musculară și ieșind de pe gazon în minutul 15. Înainte de partida de la Arad, Roberto Mălăele jucase și în confruntarea amicală Farul - Cerno More Varna 1-1 (ultimul test al „marinarilor“ înainte de startul campionatului) și avusese o evoluție apreciată.
    
Cu gândul la victorie
 
Eduard Radaslavescu a declarat că meciul cu echipa bulgară a fost unul foarte bun de pregătire, contra unei echipe valoroase. „Ne-a ieșit antrenamnetul, iar acum urmează niște partide importante în campionat. Sâmbătă, întâlnim Chindia Târgoviște și suntem cu gândul la cele trei puncte. Trebuie să ne îndeplinim obiectivul. Ne-am antrenat foarte bine și suntem pregătiți să facem față tuturor meciurilor“, a menționat tânărul jucător, la Farul TV.
 
„Meseria mea e să dau goluri“
 
Atacantul Adrian Petre a menționat, potrivit sursei citate: „Pentru cei care au jucat mai puțin sau deloc e foarte benefic un asemenea joc de verificare, pentru a ne face antrenamentul și a prinde minute, ca și ceilalți. A fost un meci foarte bun pentru noi, un antrenament reușit. Meseria mea e să dau goluri și încerc să o fac la fiecare meci și la fiecare antrenament. Câteodată, ca acum, îmi iese (n.r. atacantul a marcat golul de 1-1, din penalty, în minutul 60) câteodată nu. Sunt bucuros că am punctat și sper să continui în aceeași notă și la meciurile oficiale. Toate meciurile care urmează sunt foarte importante pentru noi. Sperăm să câștigăm, avem mare nevoie de victorii, pentru a ne consolida locul în play-off. Cred că vom face un meci bun contra Chindiei, suntem motivați. În perioada următoare, susținem cinci meciuri în 16 zile, dar asta este, nu avem ce face, trebuie să ne obișnuim și să ne adaptăm. Acum jucăm noi, așa joacă și ceilalți. Nu e un motiv de scuză că jucăm din trei în trei zile. Așa e și la nivel foarte mare, afară, așa se joacă“.     
 
Cât costă biletele
 
Aflată pe locul șase, Farul Constanța va întâlni Chindia Târgoviște (echipa de pe locul 12), în etapa a 24-a a Ligii 1, la Ovidiu, sâmbătă, 5 februarie, de la ora 16.00. Prețul biletelor pentru acesta partidă este următorul: la tribuna 1 - 60 de lei, la tribuna a 2-a - 40 de lei, la peluze - 20 de lei. Biletele se pot achiziționa online, de pe site-ul bilete.ro, dar și din rețeaua de magazine (Inmedio și Relay, Vodafone, Germanos, Poșta Română).
 
Conform normelor în vigoare la competițiile sportive pot participa, doar pe baza certificatului verde:
1. Persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.
2. Persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.
3. Pe baza unui test PCR negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de startul partidei.
4. Pe baza unui test antigen/rapid efectuat cu cel mult 48 de ore înainte de startul meciului.
Accesul este permis la o capacitate de până la 30% din numărul locurilor disponibile ale arenei, iar purtarea măștii de protecție este obligatorie pe toată durata evenimentului.
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Farul Constanța


Citește și:

Romario Pires, transfer de la Farul Constanța la o altă echipă din România
 
Gabriel Iancu, la Farul Constanța. Golgeterul Ligii 1 din sezonul 2019/2020 a revenit pe litoral (GALERIE FOTO)
 
Farul Constanţa, învinsă de Cerno More Varna. „Marinarii“ au cedat în prelungiri (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii