UPDATE. Jocurile Olimpice, festivitatea de deschidere Simona Radiș, purtător de drapel al României, în locul Mădălinei Bereș
UPDATE. Jocurile Olimpice, festivitatea de deschidere: Simona Radiș, purtător de drapel al României, în locul
23 Jul, 2021 16:21
ZIUA de Constanta
2897
Marime text
Jocurilor Olimpice de la Tokyo se desfășoară fără spectatori.
Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Tokyo se desfășoară în aceste momente, la Tokyo, pe parcursul mai multor ore defilând în jur de 11.500 de sportivi.
În ce privește purtătorii de drapel ai României (fiind desemnați initial canotoarea Mădălina Bereș și înotătorul Robert Glință), a intervenit o schimbare, Mădălin Bereș fiind înlocuită cu o altă canotoare, Simona Geanina Radiș.
După cum informează Comitetul Olimpic și Sportiv Român, din cauza prognozelor meteo nefavorabile, cursele de canotaj de duminică, printre care și calificările din probele de 8+1, au fost reprogramate a avea loc mâine dimineață.
În aceste condiții, Mădălina Bereș, componentă a echipajului feminin de 8+1 al României, va trebui să fie odihnită pentru cursa din calificări și nu a putut participa la ceremonia de deschidere a Jocurilor.
Alături de Ancuța Bodnar, Simona Geanina Radiș a făcut o cursă exceletă astăzi în seriile probei feminine de dublu vâsle și s-a calificat în semifinalele programate luni, 26 iulie.
Pe stadionul Olimpic din Tokyo, show-ul de lumini și culoare de la festivitatea de deschidere este total, însă, din pricina pandemiei de coronavirus, ceremonialul este lipsit de spectatori, ca și întreaga perioadă a Jocurilor de altfel.
La Jocurile Olimpice de la Tokyo, întrecere care se va desfășura până pe 8 august, România va participa cu 101 de sportivi, la 17 discipline sportive (46 de sportive și 55 de sportivi).
La prezentarea, în țară, a echipei olimpice tricolore, au fost depuse și jurămintele olimpice, iar pentru antrenori a îndeplinit acest ceremonial reputatul Viorel Filimon, constănțean, selecționerul echipei feminine de tenis de masa a României și antrenor la LPS „Nicolae Rotaru“ Constanța și la CS Farul. Din delegația României de la tenis de masă pentru Tokyo mai fac parte constănțeni: sportiva Eliza Samara (în prezent legitimată la CSA Steaua București), antrenorul Andrei Filimon și psihologul sportiv Mioara Șincan.
Din Constanța, la gimnastică este calificată la JO Maria Holbură (CS Farul Constanța), iar la întrecerea din Japonia participă în întrecerea de fotbal și cinci jucători de la Farul Constanța: Marian Aioani, Radu Boboc, Virgil Ghiță, Andrei Ciobanu și George Ganea. Competiția olimpică de lupte o are la start și pe Andreea Ana, sportivă legitimată la CSA Steaua, dar originară din Mangalia, acolo unde a început luptele şi a fost formată în acest sport.
La natație, din lotul României face parte și tânăra înotătoare Bianca Costea, născută la Galați, legitimată la CSA Steaua, dar elevă la LPS „Nicolae Rotaru“ Constanța. La fotbal, unul dintre portarii tricolori este Mihai Popa, de la Astra Giurgiu, dar de loc din Constanța. Iar în lotul de canotaj face parte și Ioan Prundeanu, fost la LPS „Nicolae Rotaru“.
Lotul feminin de baschet 3X3 îl are ca antrenor secund pe Alexandru Olteanu (principal la BC Athletic Constanța), iar team manager este Andrei Talpeș (conducător la gruparea de pe litoral). Ambii nu fac însă deplasarea în Japonia, urmâ nd a sprijini echipa din țară.
UPDATE:
În arena a intrat și delegația României, defilând în cadrul ceremonialului.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Sursa foto: captură TVR1
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii