Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:21 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Jocurile Olimpice de la Tokyo Aur şi argint pentru România la canotaj

ro

28 Jul, 2021 07:42 2824 Marime text
  • Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar s-au impus în proba de dublu vâsle feminin, în care au doborât şi recordul olimpic.

Bilanţul delegaţiei României la Jocurile Olimpice de la Tokyo ajuns la trei medalii, argintului scrimerei Anei-Maria Popescu în proba de spadă individual adăugându-i-se două medalii la canotaj: aur în proba de dublu vâsle feminin, prin Simona Radiş (portdrapel al României la ceremonia de deschidere de la JO) şi Ancuţa Bodnar, şi argint la patru rame masculin, prin Mihăiță Vasile Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Constantin Berariu și Cosmin Pascari.

La dublu vâsle feminin, tricolorele, care au stabilit şi un nou record olimpic, s-au impus în fața echipajelor din Noua Zeelandă și Olanda, în timp ce proba de patru rame masculin a fost câştigată de Australia, iar pe locul trei s-a clasat Italia.

Extraordinare performanțe! Felicitări, dragi sportivi! România este mândră de voi! Vă mulțumim!, a fost mesajul Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.

Medalia de la dublu vâsle feminin este a 90-a de aur pe care o câștigă România la Jocurilor Olimpice.

La canotaj, s-au desfăşurat şi mai multe semifinale, iar la dublu vâsle feminin categorie ușoară (Ionela Lehaci, Gianina Beleagă) şi la dublu rame masculin (Marius Cozmiuc, Ciprian Tănasă), România s-a clasat pe locul trei şi s-a calificat în finală.

De asemenea, în finală a ajuns şi barca feminină de 8+1 a României (Maria-Magdalena Rusu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Georgiana Dedu, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereş, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu și Daniela Druncea), care a stabilit şi cel mai bun timp mondial.

În finala B a probei de dublu vâsle masculin, Ionuț Prundeanu (fost la LPS „Nicolae Rotaru“ Constanţa) și Marian Enache au terminat pe locul 3, clasându-se la general pe poziţia a noua, la fel ca echipajul tricolor de patru rame feminin (Mădălina Hegheș, Roxana Anghel, Elena Logofătu și Cristina Popescu).  

În ultimul act a ajuns, din nou, şi senzaţionalul înotător român David Popovici, care are numai 16 ani.

El s-a calificat în finală şi la 100 m liber, proba sa favorită, după ce se clasase pe locul 4 în finala de la 200 m liber, la doar două sutimi de secundă de poziţia a treia!

În semifinala de la 200 m liber, David Popovici a obţinut al cincilea timp. Finala va avea loc joi, de la ora 5.37 (ora României).   

Astăzi, de la ora 11.30, echipa Under-23 de fotbal a României susţine ultimul meci din grupă la Jocurile Olimpice, contra selecţionatei din Noua Zeelanda, iar tricolorii au nevoie de victorie pentru a merge mai departe îm competiţie.

Din lotul României fac parte şi cinci jucători de la Farul Constanţa: Marian Aioani, Radu Boboc, Virgil Ghiţă, Andrei Ciobanu şi George Ganea.

UPDATE:

Astăzi, echipa națională de fotbal Under-23 a României a remizat, 0-0, cu Noua Zeelandă, în grupa de la Jocurile Olimpice, iar rezultatul nu le-a permis tricolorilor să meargă mai departe în competiție, urmând a se întoarce în țară. Astfel că vor reveni la echipa de club și cei cinci jucători de la Farul Constanța deplasați în Japonia: Marian Aioani, Radu Boboc, Virgil Ghiță, Andrei Ciobanu și George Ganea.

Contra Noii Zeelande, România (selecționer, Mirel Rădoi) a jucat cu: Aioani - Chindriș (Deaconu, 79), V. Ghiță, R. Grigore - Rațiu, M. Marin (cpt.), Dulca (Ciobanu, 79), Fl. Ștefan - Florescu (Sefer, 87), Sîntean (G. Ganea, 59), Dobre (V. Gheorghe, 79).

Clasamentul final al grupei a fost: 1. Coreea de Sud - 6p, 2. Noua Zeelandă - 4p (3-3), 3. România - 4p (1-4), 4. Honduras - 3p. Primele două clasate s-au calificat în sferturile de finală. 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Federaţia Română de Canotaj)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii