Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:07 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Joacă sâmbătă la Constanţa, în Cupa Regelui La primul meci oficial ca echipă de Superligă, Tomitanii înfruntă vicecampioana României

ro

11 Aug, 2018 00:00 1865 Marime text
Nou promovată în SuperLigă, eşalonul de elită al rugby-ului românesc, în urma câştigării Diviziei Naţionale de seniori, formaţia Tomitanii Constanţa susţine sâmbătă, 11 august, primul meci oficial din stagiunea 2018/2019, întâlnind pe teren propriu vicecampioana României, CSM Ştiinţa Baia Mare, în sferturile de finală ale Cupei Regelui.
 
Partida este găzduită de stadionul „Mihai Naca“, de la ora 11.00, iar Cristian Cojocaru, cel care-i antrenează pe tomitani, alături de Cătălin Nicolae, este încrezător că formaţia de pe litoral va avea un debut de bun augur în bătălia cu forţele SuperLigii. „Am încredere în jucătorii noştri. Mă bazez pe ei şi sunt optimist în privinţa obţinerii victoriei. Nu intrăm pe teren ca să facem act de prezenţă. Sunt sigur că va fi o partidă spectaculoasă. Aşteptăm în număr mare la stadion iubitorii rugby-ului şi ai sportului constănţean, la prima partidă oficială ca echipă de SuperLigă a Tomitanilor“, a declarat Cristian Cojocaru.
 
În Cupa Regelui, participă cele opt echipe din Superligă (SCM Timişoara, CSM Ştiinţa Baia Mare, CSA Steaua Bucureşti, CSM Bucureşti, Dinamo Bucureşti, CS U Cluj-Napoca, Tomitanii Constanţa şi SCM Gloria Buzău). Cine câştigă meciul de la Constanţa va înfrunta în semifinale, pe 18 august, învingătoarea din partida CSA Steaua - U Cluj. Celelalte confruntări din sferturi sunt: SCM Timişoara - SCM Gloria Buzău şi CSM Bucureşti - Dinamo Bucureşti.
 
„Toţi băieţii aşteaptă meciul cu Baia Mare. Vrem să demonstrăm că nu suntem o echipă de nebăgat în seamă. Vom juca, ne vom lupta pentru noi şi pentru oraş şi sperăm să iasă un joc frumos, plăcut pentru suporteri. Sperăm să avem un început de sezon de bun augur. Suntem conştienţi că echipa adversă e foarte puternică şi nu ne va fi chiar aşa de uşor, dar suntem încrezători“, a punctat Răzvan Bota, managerul echipei Tomitanii.
 
„Va trebui să dăm tot ce avem mai bun în noi contra formaţiei din Baia Mare. Vom vedea unde ne aflăm, care ne e nivelul actual“, a precizat Johnny Sola, căpitanul echipei de pe litoral. „Baia Mare e o echipă puternică, se află în topul rugby-ului românesc de ani buni. Vom juca strategic ceea ce am pregătit şi vrem să arătăm că ştim rugby“, a spus şi vice-căpitanul Mario Arvinte.
 
La CSM Ştiinţa Baia Mare se află șase jucători care au jucat pe litoral, îmbrăcând fie tricoul Tomitanilor (Mihai Lămboiu, Adrian Ţală, Alexandru Alexe), fie pe cel al Farului (Adrian Apostol, Bidzina Shamkaradze, Mtya Dumani).
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii