Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:09 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În Joia Mare, regretatul Vasile Chirondojan ar fi împlinit 75 de ani. În aceeaşi zi, se desfăşoară competiţia memorială

ro

27 Apr, 2021 00:00 4853 Marime text
 
  • Vasile Chirondojan s-a stins din viaţă pe 26 noiembrie 2020.
  • La Memorialul „Vasile Chirondojan” vor participa în jur de 100 de copii şi tineri rugbyşti.
  • Organizatorii întrecerii memoriale îşi doresc ca aceasta să devină tradiţională şi să aibă loc an de an, pe 29 aprilie.
 
Luni, 26 aprilie, s-au împlinit cinci luni de la trecerea în nefiinţă a lui Vasile Chirondojan, fostul preşedinte al Clubului Sportiv Cleopatra Mamaia, iar pe 29 aprilie, în Joia Mare, regretatul om de rugby ar fi împlinit 75 de ani.
 
Pentru a-i onora memoria, în aceeaşi zi, CS Cleopatra, în colaborare cu Primăria Constanţa, va organiza, pe plaja Cleopatra din staţiunea Mamaia, cu începere de la ora 10.00, ediţia inaugurală a Memorialului „Vasile Chirondojan”. „«Nea Țuțu», cum era cunoscut de apropiați, a condus ani de zile echipa Cleopatra Mamaia, de unde s-au ridicat numeroși rugbyști de calitate, ajunși la formații din SuperLigă, dar și la echipele naționale ale României”, se arată pe site-ul oficial al CS Cleopatra.
 
Memorialul va fi o competiţie de rugby touch, organizată conform regulilor sanitare impuse de pandemia de coronavirus, la care vor participa în jur de 100 de copii şi tineri, de la cluburile din judeţul Constanţa (Victoria Cumpăna, CS Năvodari, CS Mihail Kogălniceanu, Tomitanii Constanța, LPS „Nicolae Rotaru” Constanța, Callatis Mangalia, Waves Academy Constanța, Cleopatra Mamaia), dar şi de la CS Bârlad.
 

Era foarte fericit când vedea cât mai mulți copii jucând rugby

 
„Se va juca pe grupe de vârstă, de la Under-8 până la Under-18, la final urmând să se acorde cupe, diplome, dar și premii speciale pentru cel mai bun rugbyst de la fiecare echipă”, a declarat Victor Bezuşcu, preşedintele CS Cleopatra Mamaia.
 
Președintele de onoare al clubului, Cleopatra Chirondojan, cea care a dat numele grupării sportive de la malul mării, a precizat, conform site-ului oficial al clubului: „Pentru că tatăl meu era foarte fericit când vedea cât mai mulți copii jucând rugby, am hotărât să organizăm această competiție memorială. Vrem să devină un turneu tradițional, să îl organizăm în fiecare an, iar la prima ediție vor fi prezente toate cluburile cu echipe de juniori din județ, dar și CS Bârlad”.
 

„Personalitate marcantă a rugbyului dobrogean”

 
Născut pe 29 aprilie 1946, Vasile Chirondojan s-a stins din viaţă pe 26 noiembrie 2020, la vârsta de 74 de ani. Un mesaj de condoleanţe a fost postat atunci și pe pagina de Facebook a Federației Române de Rugby.
 
„Federația Română de Rugby  își exprimă regretul față de dispariția unuia dintre marii oameni de rugby constănțeni, Vasile Chirondojan.
 
Președintele clubului Cleopatra Mamaia  s-a stins din viață astăzi, la 74 de ani. Personalitate marcantă a rugbyului dobrogean, nea Țuțu, cum era cunoscut în lumea Ovalului, a activat în rugby ca arbitru internațional între anii ‘80-‘90 în partidele din cadru FIRA. Acesta și-a dedicat viața menținerii și promovării rugbyului la malul mării, susținând generații întregi de copii, mulți dintre aceștia devenind Stejari.
 
«Încă un moment greu anul acesta, după Adi Costache, ne-a lăsat și nea Țuțu. Este o pierdere imensă pentru noi, pentru rugbyul românesc, am pierdut unul dintre pilonii sportului juvenil constănțean, un om care a pus de fiecare dată tot sufletul în proiectele pe care le-a făcut. Suntem alături de familia îndurerată!», a declarat Alin Petrache, președintele FRR”, a fost mesajul forului român.
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citeşte şi:
 
Constanța
A murit Vasile Chirondojan, președintele Clubului Sportiv Cleopatra


După decesul lui Vasile Chirondojan, noul preşedinte al CS Cleopatra Mamaia este Victor Bezuşcu

Retrospectivă
Decesele care au îndoliat sportul constănţean în 2020. Înmormântare de Crăciun. Băiat de 13 ani mort!


 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii